De bryter sin 24 år långa förbannelse

Liverpool jättefavoriter att ta hem Premier League-titeln – enligt spelbolagens odds

Efter Manchester Citys debacle mot Sunderland är det inget snack längre.

Liverpool är jättefavoriter till att bryta sin 24 år långa förbannelse och ta hem Premier League enligt spelbolagens odds.

– Liverpool har gjort en fantastisk resa mot toppen och har nu knappast några planer på att ge vika för Chelsea, säger Stefan Bladh på Betsson.

Liverpool är en klassisk storklubb vare sig man tittar på enbart England eller globalt men faktum är att laget har tagit noll ligatitlar sen Premier League instiftades säsongen 1992-93.

Senast "The Reds" tog hem den engelska högstaligan var 1990 – 24 år sedan – men enligt oddsen tar den långa ökenvandringen slut i år.

City borta från titelracet

Liverpool har två poängs försprång ner till Chelsea på andraplatsen och sex ner till Manchester City, som dock har en match mindre spelad, när fyra omgångar återstår av Premier League men det är ett försprång som ska räcka gott och väl.

Spelbolaget Betsson ger bara 1,55 odds på att Liverpool vinner ligan medan närmast jagande Chelsea ger hela 3,80. Manchester City får enligt samma odds räknas som borta från titelracet, ett spel på de ljusblåa ger 6,50 gånger pengarna tillbaka.

– Liverpool har gjort en fantastisk resa mot toppen och har nu knappast några planer på att ge vika för Chelsea som ligger hack i häl. Med skytteligaledaren Luis Suarez i spetsen är Liverpool Englands starkaste lag, dock har Chelsea mer rutin av att spela under stor press och Mourinho kommer säkerligen att använda sig av mind games gentemot motståndarlagen, Stefan Bladh på Betsson.

Spelar på hemmaplan

Två saker talar extra mycket till Liverpools fördel.

Dels är Chelsea fortfarande kvar i Champions League. Och om bara tio dagar möts Liverpool och Chelsea i en ligamatch som kan bli direkt avgörande för var titeln hamnar – på Liverpools hemmaplan Anfield.

– Till Liverpools fördel har Chelsea även semifinalen i Champions Leauge att tänka på och Liverpool har förmånen att möta sina rivaler på hemmaplan vilket kan avgöra segerutgången, säger Stefan Bladh.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.