Skrällen som ger dig jätteoddset

SPEL

Spelbolagen om: Bästa spelet Skrällchanserna

Foto: Får Timrå jubla i slutspelsserien? Spelbolagens experter tror det.

De halkade in i hockeyns slutspelsserie på ett bananskal i sista stund.

Nu har Timrå fjärde bäst form av alla allsvenska lag och är inte inte bara kvällens bästa spel – laget har bäst spelvärde på att ta sig till playoff, menar experterna.

– Oddset 15 gånger pengarna på Timrå är värt att testa försiktigt, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

✓ Frågorna till spelbolagen

1) Första omgången spelas ikväll, vilket är bästa spelet?
2) Enligt oddsen, vem vinner denna serie? Vad tror ni?
3) Vilket gäng har bäst skräll-läge för att nå playoff, som ni ser det?

JONAS NILSSON, UNIBET:
1) – Det blir snabb omstart för lagen som spelade sista omgången i Hockeyallsvenskan så sent som i söndags. Frågan är vilka har hämtat sig bäst under den här korta ledigheten. På förhand känns det som det kan bli jämna matcher varför det blir mest intressant att välja bort favoriterna och titta på andra sidan. Slår därför ett slag för Timrå (3,65) borta mot Almtuna.

2) – Det är klar fördel för Oskarshamn, Leksand och Karlskoga som har poäng med sig från hockeyallsvenskan, vilket kan få betydelse när slutspelsserien ska summeras och det är också de lagen vi håller som favoriter i det här startfältet. Av de tre håller vi Leksand som små favoriter strax för Oskarshamn som trots allt har en poäng ytterligare med sig. De lagen möts också redan i första rundan och utgången där kan komma att bestämma utgången av hela slutspelsserien, så oerhört viktig match direkt. Den som vinner i kväll kan också vara den som vinner serien.

3) – Det går inte att räkna bort Almtuna, Mora och Timrå som går in i slutspelsserien utan poäng. Om vi förutsätter att Timrå (18,00) får en bra start med vinst mot Almtuna i kväll kan de bli farliga. Att det laget som är minst betrodda går och vinner är alltid roligt, vi säger Timrå!
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET
1) – Sett till värdespel så säger jag Mora att vinna borta mot Karlskoga till 3,65 gånger insatsen. Karlskoga är favoriter, men med tanke på att det spelmässigt är två relativt jämnstarka lag så ligger värdet helt klart på Mora,

2) – Oskarshamn och Leksand är klara favoriter, där Oskarshamn får bära det absoluta favoritskapet. Smålänningarna har spelat stabilt säsongen igenom och avslutade grundserien starkt med fyra segrar på de fem avslutande matcherna, vilket tyder på att formen håller i sig.

3) – Jag säger Karlskoga. Man går in med en bonuspoäng i serien och har en trupp som när den presterar på topp kan slå samtliga lag.
 

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON
1) – Kvällens bästa spel hittas i Uppsala där Almtuna tar emot Timrå. Almtuna kommer in till slutspelsserien med en knackig form med endast tvåvvinster på de senaste sju matcherna. För Timrå så är formen helt motsatt då man vunnit fem av de senaste sex matcherna, vilket är den avgörande anledningen till att man kvalificerade sig för slutspel. Timrå som dessutom vunnit de två senaste mötena mot Almtuna känns som kvällen bästa spel och Timrå moneyline till odds 2,60 måste testas.

2) – Oskarshamn gäller som knapp favorit här till odds 2,50. Detta med tanke på att man går in i serien med tre bonuspoäng eftersom man slutade på tredje plats under grundsäsongen. Oskarshamn är tätt följt av Leksand oddsmässigt som fått med sig två bonuspoäng. I min mening så är det främst dessa två lag som kommer göra upp om förstaplatsen. Oskarshamn är aningen högre rankat oddsmässigt men jag väljer ändå att lägga mina slantar på Leksand som vaknat till ordentligt under andra halvan av säsongen. Man har en bättre trupp och bättre grundspel än Oskarshamn så kan man bara komma upp i sin bästa nivå så borde man ha goda chanser att vinna slutspelsserien.

3) – Jag vill höja ett varningens finger för Timrå som prickat in formen rejält. Man har under de senaste matcherna slagit lag som AIK, Tingsryd, Oskarshamn och Mora. Man har bevisat att man kan slå de bästa lagen och kommer nu in till denna serien med en god portion självförtroende och go i laget. Odds 15,00 på Timrå är värt att testa försiktigt.

Se samtliga odds nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM