”Ettan ger för dåligt betalt”

SPEL

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Sydkoreas handbollstjejer är alltid som bäst när det är OS – Peking-OS är inget undantag. Nu ställs laget mot Kina – och det bör bli en munsbit till 1,10. Även Ryssland ska ha toppchans i sin kvart (1,10). Christine Ohurougu är snabbare än Anastasiya Kapachinskaya. Odds: 1,30.

DAGENS DRAG

Det skulle vara förbannat roligt med ett guld till för Stefan Holm. Men tyvärr. Jag tror Andrey Silnov bara är för bra – och tar guldet. Spelar i alla fall ryssen i en ”head” mot Holm till goda 1,83. Mehdi Baala kommer före Abdalaati Iguider på 1500. Odds: 1,65.

DAGENS AVSLAG

Linköping är 1,85-favorit i kvällens möte med Färjestad i Nordic Trophy. Matchen spelas i Mjölby och ettan ger för dåligt betalt! LHC matchar nu tredjemålisen Christian Engstrand, förra säsongen i IK Oskarshamn.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Hittar ett väldigt bra odds på hemmaseger för Mjällby mot Bunkeflo. Mjällby är precis under kvalstrecket till allsvenskan medan Bunkeflo är precis över ned flyttning. Hemma/borta-förhållandena talar klart för Mjällby och dessutom slaktade de Bunkeflo borta, 6–1-seger för Mjällby. Odds: 1,60.

DAGENS DRAG

Lunchtrav på Hagmyren och där gäller det att vara med i den främre träffen när man närmar sig det korta upploppet. 3 Zac Seabrook i LD-1 gick okej utan att vara som bäst senast på V75, men nu räknar jag med att han är närmare formtoppen och från sitt fina läge har han bra segerchans.

DAGENS AVSLAG

Nordic Trophy i hockey har tre matcher i dag. Jag varnade redan förra veckan för de här matcherna men påpekar igen: det är svårt att veta motivationen hos spelarna och vilka spelare som tränarna vill matcha.

✓ DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

6 Kundun Östervang (V65-3) gjorde comeback senast efter lång frånvaro och insatsen som femma hade lite stämpeln ”nästa gång” över sig. Att Halmstadhästen är kapabel vet vi och vi vet också att han inte har några problem med den långa distansen. Kvällens motstånd skrämmer inte.

DAGENS DRAG

13 Troublemaker (V65-4) fick senast nöja sig med en sjätteplacering men motståndet var av en helt annan kaliber än vad han ställs emot i kväll. Visst, det är många hästar att runda men det känns som att det snart måste vara hans tur.

DAGENS AVSLAG

7 Super Lore (V65-2) gjorde en bra insats senast men motståndet gjorde att det såg lite väl imponerande ut. Det kan säkert bli seger även i kväll men motståndet är bättre och utgångsläget kan inbjuda till problem. Varning.