Stora frågetecken för båda superlagen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

Kan Schalke och Roma skrälla i kväll?

svårbedömda Bojan, Rijkaard och Ronaldo har en del frågetecken att räta ut i kväll. Trots det så är lagen stora favoriter i returmötena.

Ytterligare två heta kvartsfinaler i kväll i Champions League.

På förhand ser de dock lite klarare ut än gårdagens hårda bataljer.

Här följer spelbolagens experters syn på kvällens matcher.

■ BARCELONA–SCHALKE

Match 1: 1–0 (Barcelona).

Spelplats: Camp Nou, Barcelona.

bet365:

– Barcelona imponerade inte i det första mötet och hade tur som kunde vinna matchen. Trots svag ligaform och skador på viktiga nyckelspelare så håller vi Barcelona som klara favoriter. Det viftades ordentligt med de vita näsdukarna i söndagens ligamöte mot Getafe och Barcelonaspelarna är nu skyldiga hemmapubliken en bättre insats. Vi tror på en säker hemmaseger.

Kommentar: Jörgen Sparredal.

Ladbrokes:

– Schalke pressade Barcelona stundtals i första matchen, som dock Barcelona kom undan med en 1–0-seger från. Barcelona imponerade inte i ligan i helgen, där de endast fick 0–0 hemma mot Getafe. Har Ronaldinho skadad. Schalke är i sina bästa stunder ett bra europeiskt lag. Skulle Barcelona få ett tidigt mål blir dock detta oerhört svårt för tyskarna och det kan nog rinna iväg.

Kommentar: Lasse Dilschmann.

Svenska Spel:

– Barcelona upplever en turbulent säsong med en extremt olycklig skadebild som stör rytmen. Trots detta bortabesegrade Barcelona Schalke (0–1) i en stenhård batalj. Hemma på Nou Camp är man svåra att snacka med.

Kommentar: Marcus Hultin, svenskaspel.se.

Unibet:

– Barcelona fortsätter att gå oroväckande trögt i ligan och har fortfarande ett jobbigt skadeläge, med spelare som Messi, Ronaldinho och Deco borta. Dock är det inte många lag som vänder en hemmaförlust till att gå vidare via en seger på Camp Nou. Trots att Schalke får tillbaka viktiga mittfältaren Jones från avstängning, är det tveksamt om de håller tillräckligt hög klass för att kunna utnyttja Barcelonas problem.

Kommentar: Erik Bäcklund.

■ MANCHESTER UNITED–ROMA

Match 1: 2–0 (Manchester United)

Spelplats: Old Trafford, Manchester.

bet365:

– Vi håller nu Manchester United som klara favoriter att vinna Champions League. Kvällens match bör vara en ren transportsträcka och vi tror inte att Roma kan hota United om platsen i semifinalen. Vilket lag som vinner matchen är dock en annan historia då United har skadeproblem i försvaret och en tuff match mot Arsenal på söndag. Trots detta är United favoriter till oddset 1.66.

Kommentar: Jörgen Sparredal.

Ladbrokes:

– Första matchen slutade med 2–0-seger för United i Rom, i en match som United hade kontroll på. Roma kommer få oerhört svårt att göra två mål på Old Trafford, när man dessutom saknar sin stora stjärna Francesco Totti. United har dock problem i de bakre leden, där Vidic går skadad, och nu senast fick Rio Ferdinand kliva av skadad. Ett tidigt Roma-mål och United kan bli skakat, men nog ska Manchester United klara av detta.

Svenska Spel:

– United reglerade Roma efter behag i första matchen. I kväll kan vi räkna med ett attraktivt scenario för Manchesters del. Roma lär chansa och gå på rejält i offensiven. Givetvis blir man då sårbara för Uniteds vesselsnabba omställningar. På Old Trafford har United tio raka segrar i Champions League. Här kommer den elfte för världens, för dagen, bästa klubblag.

Kommentar: Marcus Hultin, svenskaspel.se.

Unibet:

– Detta kändes fullständigt avgjort efter mötet i Rom, men sedan dess har United fått båda sina viktiga mittbackar (Vidic och Ferdinand) skadade, även om Rio har en liten chans att kunna spela. Roma, troligen utan Totti även i denna match, kommer att försöka utnyttja eventuella försvarsproblem hos Manchester United. Lägg till detta att United till helgen möter Arsenal i en hyperviktig ligamatch, det känns därför som om Roma konmmer att bjuda upp till en rejäl kamp på Old Trafford. Dock är det fortfarande relativt osannolikt att det räcker till avancemang, då britterna fortfarande kan lita på firma Ronaldo/Rooney om det visar sig behövas några mål.

Kommentar: Erik Bäcklund.

Expekt:

– Det känns nästan helt klart att United och Barcelona går vidare efter segrarna på bortaplan, även om Barcelona har tveksam form och United saknar halva backlinjen. Varken United eller Barcelona behöver ju blåsa på framåt. För spänningens skull vore det kul om bortalagen gjorde första målet. Gör United och Barcelona 1–0 dör matcherna helt.

Kommentar: Dan Vikman.