Kort upplopp – det utnyttjar vi

SPEL

Challe spikar i de två första avdelningarna

Sex rätt förra veckan gav åtminstone pengar tillbaka på bolagssystemet. Nu laddar vi för sju rätt och vi gör det genom att gå ut hårt med två spikar. Den ena såg vi förra veckan – 1 Alabama i V75-2 – som efter startgalopp svarade för en svettig upphämtning. Den andra är 5 Beddinge Boy som spårade hem segern i sin årsdebut på ett mersmakande sätt.

Gemensamt för båda är att dom kommer att dra nytta av Örebros korta upplopp. Tänk på det när ni streckar, det är svårt för tillägg och bakspårshästarna att hinna framom de inte har en vaken kusk.

Avdelning 1

Favoriten: 5 Beddinge Boy så ruggigt fin ut vid sin årsdebut där Johnny Takter en lugn färd mot seger efter spets. Nu är det Forsgren, som är van vid hästen, som kör. Spets och slut!

Outsidern: Mack November får det svårt i dag då startar långt ut på vingen och måste ta den tunga vägen. Jag tror inte han slår Beddinge Boy utvändigt över 1 640 meter.

Spetsbudet: 5 Beddinge Boy tar sig förbi 3 Loke Patrol.

Korsdraget: 3 Loke Patrol vann från ledningen senast och försöker säkert att svara ut Beddinge Boy. Kan komma in i matchen om Ludde trycker till favoriten.

Avdelning 2

Favoriten: Det var väl ingen som missade 1 Alabamas upphämtning förra helgen. Volt innebär inga problem – snarare tvärtom. Även i det här loppet ser det ut att bli spets och slut.

Outsidern: 8 Colombian Necktie lyckades äntligen att gå felfritt i förra starten och då blev det förstås seger. Läget bara bra då han har rygg på en startsnabb favorit. Första motbudet.

Spetsbudet: 1 Alabama alla dagar i veckan.

Korsdraget: 3 One Man Shows stam heter duga. Bror till Indian Trail och Nedlees’ n’ Pins. Han har nästan enbart startat med bilstart och vad volt innebär får vi se. Kapacitet finns.

Avdelning 3

Favoriten: I en ovanligt öppen gulddivision är 4 Gazza Degato favorit och det beror mest på att han är den som tar ledningen. Lär dock inte få sitta orörd där och ska garderas.

Outsidern: Kihlström kommer inte att låta Horpestad stjäla loppet i ledningen. 10 General du Lupin går bra överallt ifrån och blir det dödens så är det bara bra för Hultmans pensionär.

Spetsbudet: 4 Gazza Degato om nu inte 2 Hövding Lavec kan svara men jag tror att Ludde nöjer sig med rygg ledaren.

Korsdraget: Glöm inte bort 6 Lill Adolf som varit bättre än väntat i sina senaste starter. Både på Forus och senast på Solvalla har han gått hela vägen. Jag trodde att han hade slutat kämpa.

Avdelning 4

Favoriten: Bedöm inte 3 Rydens Champonessa utifrån att hon inte vunnit ett enda lopp i år. Hon har i sina tre senaste mött några av årgångstopparna. De slipper hon nu.

Outsidern: 9 Västerbo Zoofine trodde jag mycket på i senaste starten men hon strulade igen. Återigen är det bakspår som gäller och det lär behövas lite tur om att hon ska vinna.

Spetsbudet: Här handlar det om springspåren

6 Chrissie Camto och 7 Fancy Trick där jag litar på Frickens tajming i start ögonblicket.

Korsdraget: För mig är 7 Fancy Trick intressant då hon står bra till. Startsnabb med springspår ger automatiskt bra läge och med det korta upploppet måste man vara med i den främre träffen.

Avdelning 5

Favoriten: 2 Florence Broline blev ivrig senast när hon skulle ta ledningen. Spåret i dag är inget problem. En talangfull häst som borde ha en bra chans – orutinen kan fälla henne.

Outsidern: Skulle 7 Frosts Showtime vara snabbast iväg och få ledningen blir hon att räkna med. Fick inte riktigt chansen senast och skulle det stämma till blir hon att räkna med.

Spetsbudet: 2 Florence Broline eller kanske 7 Frosts Showtime.

Korsdraget: Har svårt att hitta någon utanför de två mest streckade som kan vinna men skulle det bli karambolage så det nog 10 Supercaprice som ligger närmast till hands.

Avdelning 6

Favoriten: När 12 Arras vann på Färjestad senast tänkte man att det där är vinnare nästa gång. Nu blev det tolftespår och därmed känns det som om nästan alla segerplaner grusades.

Outsidern: 8 Loudeac des Bordes gillar jag men han har inte bästa läget. Ludde lär ladda framåt direkt då han tål det upplägget när han är i form och den verkar vara på ingång.

Spetsbudet:En felfri 5 Airstrike blir svår att hinna före.

Korsdraget:4 Aggas Jazzy var mitt avslag i senaste starten på grund av att hon då hade innerspår från start. Hon avslutade ruggigt snabbt och kommer vara med på ”fotot”.

Avdelning 7

Favoriten: Motståndet var enklare senast men 5 Scarlets Aino var ändå enorm. Med en varvning på en 1.11-tid trodde man att han skulle stanna men han bara traskade undan.

Outsidern: 7 Orlando Karsk vann en enkel spetseger senast men lär inte få den möjlighet igen. Har dock visat att formen är på topp och med Björn Goop blir han förstås att räkna med.

Spetsbudet: Det luktar överpejs i V75-avslutningen då de innersta spåren är snabba och vill köra för ledningen. Tror ändå att Sundberg kör tills han får överta med 5 Scarlets Aino.

Korsdraget: Hemmaseger i den sista avdelningen? 11 Scarly hann inte riktigt med under Elitloppshelgen men blir det överpejs, som jag tror, kommer han att fälla många till slut – kanske alla.

Challes bolags- och chanssystem