Spel

Här är sommarens stora travfester

SPEL

Små travbanor lever upp: Det är årets höjdpunkt

Sommaren är här.

Då vaknar många av landets små travbanor till liv.

- För oss som håller på med trav är det här årets höjdpunkt, säger Torbjörn Antonsson, ordförande på Ovikens travbana som har tävlingar i morgon.

Under vintern tävlas det mest på de stora banorna som Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker.

På somrarna dominerar de små orterna i travkalendern och du kan följa hästarna på banor som Lindesberg, Oviken, Hoting och Lycksele.

Banorna lever upp

Småbanorna lever upp och de små idyllerna får liv.

Även året runt-banor som Romme och Rättvik i Dalarna får ett uppsving.

I lilla Oviken med bara 1 350 invånare, beläget på den västra sidan av Storsjön i Jämtland, är travet en stark tradition. Redan på 20-talet kördes det istrav och sedan travbanan byggdes 1972 har det årligen körts sommartrav.

"Många barnfamiljer"

När tävlingarna startar i morgon räknar arrangörerna med 3 000 åskådare.

- Det är många barnfamiljer som kommer hit och folk som inte går så ofta på trav. Det är en härlig atmosfär här ute på landet och det betyder mycket för bygden, säger Torbjörn Antonsson som är ordförande för tävlingarna.

Travbanan, som är en av få 800 metersbanor i landet, har inga anställda och de tre tävlingarna som banan arrangerar i sommar sker helt på ideell basis.

Bana för bana – här är travfesterna

Daniel Brändh

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel