Jan O trivs med det lilla

SPEL

För några år sedan var stallet större och han vann bland annat försök och final i V75.

Numera driver Jan O Jacobsson en liten rörelse med endast fem hästar på träningslistan.

Trots det tycker Janne att han är en bättre tränare i dag.

– Visst är det så. Jag har hållit på i rätt många år nu och tycker att jag är en bättre tränare än någonsin, säger Janne.

– Tyvärr är det väldigt svårt att få in nya hästar i träning i det tuffa klimat som råder i dag. Det krävs att man får fram en riktig reklamhäst och syns och profileras. Annars hamnar man lätt i skymundan, fortsätter han.

Mer tid för varje häst

Med bara fem hästar i stallet finns det gott om tid att lägga ner på varje häst.

– Så är det och det finns några som har potential att tjäna en del pengar framöver, säger Janne som inte heller kör så många lopp själv längre.

– Jag skadade ju fingret ganska allvarligt i en olycka för ett och ett halvt år sedan och det fungerar inte att köra lopp när det är så kallt som det är den här årstiden.

I kväll startar han 3 Turbo Later i den andra avdelningen.

– Han har tränats hårt efter den förra starten med sikte på det här loppet. Mest rejäl vinterträning men i måndags körde jag 23,5/1600 meter på ett bra sätt med honom. Han är under utveckling och har fått ett bra läge här då han är snabb ut. Magnus får bestämma taktiken men jag ser gärna att han körs i ledningen då han var mycket bra på Axevalla i den positionen. Jag tror att han duger bra i det här loppet, avslutar Jan O Jacobsson.

Lars Ågren