Täck upp väl i V75-mästaren

SPEL

Micke Nybrink: Omöjligt att tippa om nu inte Bean Streep är så där äckligt bra igen

V75-Mästaren avgörs på Åby i morgon och loppet håller hög klass.

Men det är omöjligt att tippa – ta många, är rådet.

Om nu inte Bean Streep är så där äckligt bra igen?

Senast var han nämligen smått overklig, Bean Streep, han vann med halva upploppet, från spets efter en avslutning som fi ck stoppuret att tilta. Kan han vara lika bra igen? Visst, men det är inte vanligt med två raka över-förmågan- prestationer.

I V75-2 är det mycket snack om B.W.T. Theone och Chipmaster. BWT har varit fi n i tv raka från spets på Valla men såg nog lite sämre ut senast, om man ska vara petig. Chipmaster är en läcker typ som bara gör vad som krävs, lite av ett löfte, men senast svek han ju. Nej, jag vill även ha med Anton Miraj (29 %) som bollade med dem från dödens senast.

Vann med en gäspning

Rado (V75-3) är veckans stora spik. Han var ovanligt fi n i comebacken men för att ta till en gammal fl oskel, det sa inte så mycket. Han släpptes till spets och gled undan på 17,7 med en gäspning. Jag tjatar vidare om Augusta Bell (16 %). Hon svek (i alla fall mig) på Valla senast men hade problem med hovarna då och nu kan det bli andra bullar. Senast hon hade andraspår med volt dök hon till front och vann överlägset på 14,8/2140 volt. Sug på den, Rado. Lycka till från dödens!

Mina båda spikar i omgången tränas av Kari Lähdekorpi. Det känns tryggt, hans hästar är alltid vältränade och tuffa. Blir inte han ”Årets Tränare” i kväll så går jag hem. Hur som helst, Anelka (37 %, V75-5) är på topp: galopperade under full attack 550 kvar på V75 senast och bommar aldrig ledningen från innerspår bakom bilen. Motståndet är inte av världsklass och Sofi e Svedin som kör är en av de bästa lärlingarna. Spets och slut.

Palermo Mail intressant

Nästa Lähdekorpi-spik fi nns i V75-6. Palermo Mail är streckad på, får se nu, bara 13 procent! Va? Det måste vara fel. Jag tittar en gång till? nä, fortfarande 34 procent. Den här smyger vi med, så intressant är det.

Senast vann Palermo ett billigt lopp på Mantorp, i överlägsen stil efter att ha gasat till dödens efter 500 meter och joggat förbi in i sista sväng. Lång distans gillar han och om jag spruckit på V75 när det är dags spelar jag denna åttaoddsare med toppchans.

Helgens tips