Söndag 23/12

✓Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Newcastle har hemmamatch mot ”slagpåsen” Derby i dag. Det låter som en minst sagt ­passande uppgift. Newcastle har spelat upp sig under december. Ladbrokes bjuder på hela 1,40 för ettan på St. James. Spela!

DAGENS DRAG: Atalanta har två raka förluster och saknar åter de två fyrtornen Doni och Carrozzieri. Nu är dessutom Guarente och Inzaghi inte tillgängliga. Med fyra startspelare borta bäddar det för Livorno. Hemmalaget har fin form och behöver en ”trea” nu. Odds: 2,30!

DAGENS AVSLAG: St. Etienne är ett starkt hemmalag och är favorit mot Paris SG. Vi vill ändå ge rött sken för ettan då PSG är bra borta och har hög kapacitet. Vi blir inte förvånade om huvudstadsgänget tar poäng.

✓Challe Berglund

DAGENS SÄKRA: Många bra fotbollsmatcher dan före dan och de mest klara hittar jag i Premier League. Manchester United ­vinner hemma mot Everton och Newcastle vinner sin hemma­match mot Derby. Båda hemma­vinsterna betalar 1,40 på nätet.

DAGENS DRAG: I Italien har vi ett Milanoderby att se fram emot, Inter–Milan. Milan kommer från seger i klubblags-VM och har självförtroende medan serieledande Inter dras med skador. Det kommer att bli en tuff match, men tre gånger på oavgjort smakar gott ihop med lite glögg.

DAGENS AVSLAG: I Spanien drabbar Barce­lona och ­Real Madrid samman. Barcelona har kanonform och är ­obesegrade hemma men Real är en tuff utmanare. Jag njuter av bra sport och står över spel.

✓Mattias Karlsson

DAGENS SÄKRA: Ett av årets bästa lopp körs på Vincennes i ­Paris i dag när Europas ­bästa ­fyraåringar möts i ­Criterium Continental. 7 Pearl Queen behöver inte vinna här för att ta sig till Prix d’Amerique, men nog är hon på plats i dag.

DAGENS DRAG: Klart att jag provar ett vinnarspel på svenske 6 Going Kronos. Hos Unibet kan jag dessutom få franska PMU:s odds plus fem procent, där kan det bli överodds. Medan franska Pearl Queen ovan kan ge bättre odds hos svenska ATG.

DAGENS AVSLAG: Svenskfinske 5 Simb Chaplin är en ständig outsider i de här sammanhangen, men jag väljer helt enkelt bort honom den här gången. Det finns flera bättre hästar.