”Berg gör över 16 mål”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-29

Men spelbolagen oense om EM-spel

het i holland Marcus Berg gör succé i holländska ligan. Nu kan du spela på hur många mål han gör för Groningen.

Marcus Berg är stekhet i sin holländska klubb Groningen. Totalt har han svarat för elva mål i holländska ligan.

Nu har spelbolagen tagit fram odds på var målskörden slutar.

– Han är inne i en bra period nu, säger Betways Johan Rikner.

Efter det senaste ligamålet borta mot Feyenoord, har den före detta IFK Göteborgs-anfallaren Marcus Berg, 21, svarat för elva fullträffar i den holländska ligan.

Hans framfart har inte undgått spelbolagen som nu tagit fram odds på var målfabrikationen tar slut den här säsongen.

”Van vid spelet”

Unibet betalar tillbaka 2,05 gånger insatsen om han lyckas att göra 17 till 19 mål. Mest betalar de tillbaka om han får måltorka, nio gånger insatsen om han hamnar mellan elva till 13 mål.

Betway har spel på om han kommer över eller under 16,5 mål och de är rätt säkra på att han hamnar över.

– Han har ett snitt på 0,5 mål per match. Han är inne i en bra period nu och blir bara mer och mer van vid spelet i Holland så vi tror att han klarar det, säger Johan Rikner, kundchef på Betway.

”Har anfallarna klara”

Många svenskar vill även se den talangfulle anfallaren i den svenska EM-truppen till sommaren. I dag blev han uttagen till landskampen mot Turkiet nästa onsdag, men lyckas han slå sig in i den slutgiltiga truppen till sommarens stora fest?

– Lagerbäck har sina fyra forwards i Elmander, Zlatan, Allbäck och Rosenberg. Skulle han ta in en till forward tycker vi Marcus Berg borde vara förstavalet. Men det verkar som Lagerbäck föredrar Rade Prica, säger Johan Rikner, kundchef på Betway.

Unibet tror dock på EM-spel. Ett spel på att Berg återfinns i EM-truppen ger 1,50 medan 2,40 betalas tillbaka om han inte finns med i Schweiz/Österrike till sommaren.