”Blåvitts hemmasvit kan ta slut i kväll”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

Dagens bästa spel 30 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Bilbao, Roma, PSV och Fenerbahce tänker inte lämna något åt slumpen i sina Europa League-matcher. De ettorna sitter tämligen gjutna till låga odds. Det är läge att leta upp hcp-odds (0–1). Hårdsatsande Fenerbahce vinner nog med mer än ett mål hemma mot Honved.

DAGENS DRAG

Karabach från Azerbajdzjan höll tätt på Lerkendal mot Rosenborg och vann sedan hemmamatchen med 1–0. En praktsensation. Tränare Erik Hamréns norska Rosenborg har ju sopat rent i ligan. Nu väntar finska Honka för Karabach. Det kan bli seger till högt odds mot det nordiska laget också.

DAGENS AVSLAG

IFK Göteborg har inte förlorat en enda tävlingsmatch hemma i år. Nu väntar ­Europaspel mot Hapoel Tel Aviv som spelade 1–1 mot Premier League-laget Stoke i en träningsmatch nyligen. De kan rubba IFK också.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Kalmar kör torsdagstävlingar och jag hittar en intressant comeback. Veijo Heiskanen låter 9 Boulder Classico göra årsdebut där efter att ha varit borta sedan november. Det här är en riktig klasshäst som kommer att synas i alla sammanhang om han får vara hel. I dag syns han som vinnare i lopp 4, V5-3.

DAGENS DRAG

En häst som jag bjudit er på tidigare som drag är 2 Photo Diablo som i V65-2 på Åbytravet har ett perfekt läge. Han är ingen spets- och slut-vinnare men å andra sidan går han hela vägen in i mål och blir det inte krångel på vägen är Jörgen Åsens häst intressant på V65.

DAGENS AVSLAG

5 Sir Joop i V65-5, DD-1 har varit bra sedan han började starta i Sverige och kommer från seger i Karlshamn. I dag tror jag inte ett dugg på honom då konkurrensen ser tuff ut och jag tycker att han är för mycket streckad.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

13 Local Conch (V65-4) är en högkapabel häst som har imponerat i Danmark. Han har svarat för toppinsatser på långsamma banor och är väldigt stark. Det här styrkeprovet löser Flemming Jensen när han kastar loss sista varvet.

DAGENS DRAG

4 Conrads on Line (V65-1) hade tränat starkt en längre tid innan han senast debuterade för Svanstedt. Han blev trea och med det loppet i kroppen kan han vara segermogen. Jag tror även att startsnabbe och formtoppade 1 Janvier (V65-5) vinner. Spets eller rygg ledaren på open stretch.

DAGENS AVSLAG

5 Sir Joop (V65-5) vann ett billigt lopp i Karlshamn senast. Är storfavorit men kommer att få mothugg. Både från början och till slut. Antingen får han inte ledningen från Janvier eller så blir han nerspeedad via open stretch.