”Bara en kollaps kan stoppa Mjällby från allsvenskt spel”

SPEL

Därför vinner de superettan

Foto: Mot allsvenskan Mjällby närmar sig allsvenskt spel kommande säsong efter utklassningen med 6-1 i seriefinalen mot Åtvidaberg. Stämningen på Strandvallen var av förklarliga skäl god efter storsegern.

Halva superettan är inte ens spelad.

Trots det är spelbolaget säker på att det blir allsvenskt spel för Mjällby AIF kommande säsong.

– Vårt odds talar sitt tydliga språk, säger Dan Vikman på Expekt.

Oddset på att Mjällby vinner årets upplaga av superettan är i dagsläget 1.25 – trots att det är 16 omgångar kvar.

Den främsta anledningen till det är att laget redan efter 14 omgångar leder serien nio poäng före tvåan Åtvidaberg, som man under tisdagen tvålade dit med hela 6–1 hemma på Strandvallen.

Oddsen har rasat

– Innan seriestarten var Mjällbys odds som seriesegrare 11.00. Så det har verkligen rasat i takt med framgångarna, säger Dan Vikman, informationsansvarig på Expekt.

Blekinge-lagets främsta konkurrenter i toppen är Assyriska, Åtvidaberg och GIF Sundsvall. De väntas dock ensamma få göra upp om den sista direkt samt kvalplatsen till allsvenskan.

– Mjällby står i särklass i superettan och har visat detta med eftertyck i de senaste matcherna mot toppkonkurrerna. Det ska till en kollaps för att de ska tappa detta under andra halvan av serien.

Målglada anfallare

En av männen bakom Mjällbys succé är anfallarna Marcus Ekenberg och Erton Fejzullahu som båda stått för 13 mål. Att den senare snart beger sig ut i proffslivet tros inte störa nämnvärt.

– Ekenberg kommer fortsätta ösa in mål, menar Vikman.

ARTIKELN HANDLAR OM