Det kan löna sig att spela mot Stig H

SPEL

Upptäcker till min fasa att jag inte tippat en enda Stig H-seger i veckans V64.

Tjänstefel?

Förmodligen. Men går det att undvika att tippa Johansson så gör man gärna det.

Det känns nästan alltid, åtminstone på Solvalla, att det är Stig H mot resten av gänget.

I spel får man egentligen inte ha några sympatier för de som måste slå underifrån.

Men just när det gäller Stig H kan det löna sig. Överspelad och överstreckad som han är.

Problemet är att han mal på som alltid. Trots att han med ålderns rätt ändå borde svikta en aning i timingen. Men sånt ser vi inget av. Bara att studera hans körningar exempelvis i lördags.

Kom rätt i loppen, vet i detalj vilka konkurrenter han ska hålla koll och köra mot. Inte tror jag, som nån på TV sa, att hans Ebbes Arnie LJ hade problem med aktionen. Johansson såg ju att han hade favoriten i säcken, tog upp vad som krävdes och körde inte för fullt i det läget.

Nästan skönt att se han han kan missa också, som bakom Robis Emil där hans strategi gick fel och hästen fick chansen för sent.

Ett par vettiga chanser i morgon också. Men kolla gärna upp hans ”andrahästar” i loppen. Inte alltid lätt att välja rätt häst ens för Johansson. Och den häst som han väljer bort ger vanligtvis lite extrabonus. Se bara oddset förra onsdagen på Valla. Smaskiga 39,65 på hans andrahäst Ruter Käll, som ändå kördes av toppkusken Örjan Kihlström.

Poker Briljant ett guldkorn

Men i morgon spelar vi Poker. Briljant alltså. En i grunden bra häst som nu fått en lopp i kroppen och möter ett för honom trivsamt gängt. Poker är tränad av Peter Cederin, en liten tränare som förvånansvärt ofta vaskar fram guldkorn ur sitt lilla material.

Hört att det ska testas med lunchtrav också. Perfekt. När stan svämmar över av turister och de som jobbar kan slinka iväg några timmar på lunchen. När Solvalla drar igång?

Nä, det ska bli lunchtrav – i Örebro. På fredagar. I augusti.

Morsning.

Veckans tips