”Har Luleå någon spelare som kan mäta sig med Färjestads?”

SPEL

Arto Blomsten om dagens säkra – här är alla tips

PER Nicklasson

DAGENS SÄKRA

Så länge Arsenal radar upp segrar har inte Manchester United råd att tappa poäng på hemmaplan mot lag som Fulham. Alltså gör man inte det i kväll.

Timrå är på gång igen. På hemmaplan har man bra chans mot alla lag. Speciellt mot seriens sämsta bortalag, Skellefteå.

DAGENS DRAG

Frölunda blev utbuat av hemmapubliken vid 0–6-förlusten mot Luleå. Det vill man inte utsätta sig för igen. Ettan mot ett sargat Djurgården spelas.

Krysset mellan Aachen och Mainz känns helt rätt. Som läget är torde både parter vara nöjda med delad pott.

DAGENS AVSLAG

Överlag starka favoriter i kväll, så även Warberg hemma mot Täby i innebandyns elitserie. Täby är dock ett överraskningarnas lag och jag väljer att inte spela emot.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

8 Follow Me Ås (V65-3) är en vindsnabb tvåårig dam som glänst i fyra segrar på fem starter. Visst har hon fått bestämma i ledningen men när Svanstedt gasat undan har hon blåst ifrån till överlägsna segrar. Läget är ingen höjdare men det är bara oddshöjande. Jag tror på spets och slut – igen.

DAGENS DRAG

1 Flea Southwind (V65-6) är en lovande travare som jag har känsla för. Min tanke är att det här är en häst som blir allt bättre och från ett perfekt innerspår är det bra chans. Hon är ett bra spel.

2 Gelmir Pil (V65-2) var lite av dagens hjälte senaste på Färjestad. Fin chans igen. Fyra gånger?

DAGENS AVSLAG

9 Reding Lady (V65-6) är tydligen Finlands bästa treåriga sto. Men det skiter väl jag i. Hon är bara barnet och ska resa i ett par dagar innan hon är framme i Karlstad. Som favorit är hon given att gå emot.

Arto BLOMSTEN

DAGENS SÄKRA

Det blir hemmaseger för Färjestad mot Luleå (1,50). Det känns som en solklar etta, FBK är väldigt bra hemma och är ruskigt effektivt i powerplay. Undra om Luleå har någon spelare som kan mäta sig med Färjestads?

DAGENS DRAG

Djurgården har skrälläge på bortaplan mot Frölunda (3,00). Djurgården är bra på bortaplan, sen har vi Fredrik Bremberg, Ossi Väänänen och Daniel Larsson som är i bra form, det är tunga namn. Jag tror på en skräll eftersom det är för mycket upp och ner i Frölunda.

DAGENS AVSLAG

Timrå–Skellefteå avstår jag att spela på. Timrå börjar kanske komma igång, men å andra sidan är det derby och Skellefteå är ett krigargäng. Derbykaraktären gör det väldigt svårtippat.