”Han kommer snitta en poäng per match”

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Före detta Tre Kronor-kompisen tror stenhårt på ”Foppa”: Bäste vi haft

SUCCÉCOMEBACK  Den före detta lagkamraten i Tre Kronor, Andreas Johansson, tror på en succéartad NHL-comeback, om han håller sig frisk.
Foto: AP
SUCCÉCOMEBACK  Den före detta lagkamraten i Tre Kronor, Andreas Johansson, tror på en succéartad NHL-comeback, om han håller sig frisk.

Peter Forsberg kommer snitta en poäng per match i NHL.

Det tippar och tror den före detta landslagskompisen Andreas Johansson.

– Men de nya unga stjärnorna i vill säkert visa gubben vilka som äger isen nu, säger han.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Andreas Johansson i Tre Kronor.

På fredag är det tänkt att Peter Forsberg ska göra comeback i NHL och Colorado Avalanche.

Och, om han håller sig frisk, så blir det succé. Det tror i alla fall Andreas Johansson (377 grundseriematcher i NHL), som spelade VM, OS och World Cup tillsammans med ”Foppa” i Tre Kronor.

– Med hans enorma vinnarskalle, spelsinne, händer och skicklighet i power play så kommer han snitta en poäng per match. Det är jag övertygad om. Jag hoppas verkligen det går bra så han får visa alla som glömt bort vilken bra spelare han är och var. För mig är det Sveriges bäste spelare genom alla tider, säger Andreas Johansson till Sportbladet Spel.

Gjorde 14 poäng

Senast Peter Forsberg spelade i NHL var säsongen 2007/2008. Då gjorde han 14 poäng på nio matcher. Men han lär inte få någonting gratis från motståndarna.

– NHL är ju inte som för sju-åtta år sedan när jag spelade. Alla är större, snabbare och starkare. Å andra sidan är inte spelet lika fysiskt. De unga spelarna i NHL, de som är 20, 22 och 23 har ju sett upp till ”Foppa” som juniorer, men de lär inte ge honom någon räkmacka direkt. De vill säkert visa gubben vilka som äger isen. Han kommer få det hett om öronen.

Crosby liknar Forsberg

– Det ska bli intressant att se hur en sån som Ovetjkin behandlar Peter till exempel. 108 kilo muskler. Men är det någon som klarar det så är det Peter min sin enorma vinnarskalle och dessutom så kommer han spela fysiskt själv.

Om man jämför med någon av dagens spelare i NHL. Vem är mest lik Peter Forsberg i spelstilen?

– Sidney Crosby. Han är inte direkt stor, men gör allt. Han går in i närkamper, gör poäng, han slåss. Han har också vinnarskallen varje gång det är match.

Publicerad: