Han jagar ”Jaggen”

SPEL

men Sportbladets travexpert tror inte på Westerholm i Paris

Vad har Rommetränaren Jörgen Westholm och Sportbladets travexpert Micke Nybrink gemensamt?

Svar: De har båda en rätt skaplig helg. Westholm på travbanan, Nybrink på liret.

Mot mål Jörgen Westholm och Super Light ska försöka kröna en framgångsrik helg med att slå världens bästa häst Jag de Bellouet.

I dag kan framgångarna fortsätta för Westholm. Super Light ska försöka ta skalpen av världens bästa häst, Jag de Bellouet i styrkeprovet Prix de Paris på Vincennes. Det finns bara ett aber? Nybrink tror inte på Westholms häst.

Jörgen Westholms framgångsrika helg inleddes på fredagen, då han i franska Enghien styrde in Robin Q. till en andraplats värd 125?000 kronor.

”En grym jäkel”

Ytterligare 75?000 kronor till Westholms tränarverksamhet trillade in på lördagen när hans Hunted Man, snyggt styrd av Per Lennartsson tillfogade V75-omgångens största favorit Warwick Rex dennes första nederlag i karriären.

En av få som trodde på det scenariot var Sportbladets expert Micke Nybrink. I fredagens tidning kallade han Hunted Man ”en grym jäkel”. Spiken på Hunted Man (7,31 i vinnarodds) var inledningen på en synnerligen snygg svit av vinnare. General du Lupin (1,46) och Black Flyer (7,16) var också lämnade ensamma på Nybrinks kupong.

Jardy vinnare

Så hur går det då i dag när Jörgen Westholm ska försöka sätta pricken över i på sin fina helg? Med 50 meters försprång på Jag de Bellouet är Jörgen Westholm smått optimistisk angående Super Lights chanser att hålla undan.

– Jag tror på en rejäl speedkörning till slut och då ska vi kunna vara med och strida om segern, säger han till Kanal 75.

  Men det är väl bäst att fråga formtoppade Micke Nybrink vad han tror om Super Lights chans.

– Super Light kan nog vara före Jag de Bellouet, men jag tror inte att han vinner loppet. Jardy är urstark och har också 50 meters försprång i starten. Han är min vinnare i Prix de Paris.

Startlista, Prix de Paris, söndag

Per Nicklasson