Kommer pokerspelarna hålla undan för stormästaren?

SPEL

Spelbolagsfajten börjar dra ihop sig för slutomgångarna

Näst sista omgången väntar i Spelbolagsfajtens sjätte delomgång.

Stormästaren, Expekts Glenn Strömberg, ligger sist men har gjort upphämtningar förr.

Ska Betssons William Thorson och Nordicbets Henrik Josefsson hålla undan?

✓ Henrik Josefsson, Nordicbet

Roma svek rejält förra helgen när man bara fick 1-1 borta mot Livorno vilket gjorde att båda mina dubblar gick åt skogen. Det börjar dra ihop sig på allvar och dags att hitta ”guldformen”.

Denna vecka provar jag en dubbel från engelska fotbollen kombinerat med svensk handboll och en trippel hämtad från Hockeyallsvenskan.

Manchester City – Bolton X2

GUIF – Alingsås 1

Odds: 3.06

Insats: 75 kr

City har klart överpresterat enligt många men efter två matcher utan vinst tycker jag man blivit lite väl stora favoriter hemma mot Bolton. Höga odds på Bolton lockar men jag fegar med en halvgardering här.

GUIF med 4 raka segrar har hittat rätt och ska ha goda chanser att besegra Alingsås på hemmaplan. Gästerna förlorade hemma mot Trelleborg senast och får det tufft igen.

Nyköping – Leksand 2

Västerås – Almtuna 1

Växjö Lakers – Bofors 1

Odds: 4.06

Insats: 75 kr

Ett revanschsuget Leksand som förlorade mot Västerås senast ska normalt sett ha goda segerchanser mot Nyköping. Just nämnda Västerås som är enormt hemmastarka ska helt enkelt slå Almtuna. Bofors har överraskat på slutet och gjort det bra men nu tar det stopp mot Växjö som vinner knappt i en tuff drabbning.

✓ William Thorson, Betsson

Två av tre spel prickades in i förra veckan. Det får anses som fullt godkänt. Dessutom har jag lyckats roffa åt mig en hyfsad ledning gentemot mina motståndare. Sammanlagt ligger jag dock minus vilket jag ska försöka ändra på denna helg. Precis som föregående helg blir det tre spel. Jag börjar med ett spel i Serie A och avslutar med NFL, som gått ok på sistone. Dags att ladda upp inför finalrundan och fortsätta på inslagen väg.

Catania – Udinese 2,

odds 2,65.

Insats: 75

Utöver vinsten i derbyt mot Palermo har Catania inte haft mycket att glädjas över den senaste tiden och nu har man ett tungt avbräck då lagets bästa anfallare Spinesi är avstängd. Formstarka Udinese får tillbaka flera spelare och här har man god chans att få med sig tre pinnar från Sicilien.

Miami Dolphins - Baltimore Ravens under 36.5

Odds: 1.95

Insats: 75

Miami och Baltimore har båda en bedrövlig säsong bakom sig vilket till stor del beror på deras dåliga anfall. Båda lagen har en bra defensiv så det är svårt att förutspå var poängen ska komma ifrån.

San Diego - Detroit Lions, San Diego -10.5

Odds: 2,01

Insats: 75

San Diego har verkligen hittat flytet och staplar upp segrar i stora matcher. Detroit har det desto tuffare och har förlorat fem matcher på raken. På papperet har San Diego ett övertag när man jämför de två lagens styrkor. Detroit verkar omotiverade och slitna av ett hårt spelschema. San Diego bör vinna komfortabelt utan några större problem.

✓ Glenn Strömberg, Expekt

Näst sista omgången väntar i denna omgång och tumskruvarna dras åt. Läget kunde ha varit bättre, men jag har verkligen haft marginalerna emot mig de senaste helgerna. Dock är jag inte främmande för utsatta lägen. Jag har ju varit i utsatta positioner förr och kommit tillbaka så detta är helt klart greppbart. Har man vinnarskalle så har man.

Jag spelar för 130 kr i helgen.

Största insatsen lägger jag på en klar trippel med Real Madrid, Schalke och Espanyol. Real går som tåget hemma och slår Osasuna, Schalke har medvind efter Champions League-framgången och piskar Nürnberg, medan stabila Espanyol välter Levante hemma.

Jag spelar också en kryssdubbel med Liverpool-Manchester United och Arsenal-Chelsea. Det känns som ett logiskt tecken i båda matcherna. Jag lägger en liten slant på en fyrling som har klart större chans att gå in än vad oddset antyder. Krysset ligger närmast tillhands i både Bremen-Leverkusen och i Murcia-Santander. Stuttgart har en mycket god segerchans borta mot Bielefeld och Bordeaux bör kunna ytnyttja Marseilles trötta ben efter Liverpool-smällen. Fyrlingen ger drygt 44 gånger pengarna. Man tackar!

Real Madrid - Osasuna 1 1.30

Schalke - Nurnberg 1 1.55

Espanyol - Levante 1 1.40

Odds: 2.82

Insats: 90 kr

Liverpool - Manchester United X

Arsenal - Chelsea X

Odds: 9.30

Insats: 30 kr

Bremen - Leverkusen X 3.30

Bielefeld - Stuttgart 2 2.05

Murcia - Santander X 3.15

Bordeaux - Marseille 1 2.10

Odds: 44.75

Insats: 10 kr