”Därför åker regerande mästarna ut direkt i CL”

Betssons spelexpert Ola Andersson tippar alla åttondelar i Champions League – de går vidare

Vilka går vidare från respektive åttondelsfinal i Champions League?

Sportbladet Spel tog hjälp av experten Ola Andersson.

Han tror att de regerande mästarna Inter ryker redan direkt.

Spelexpert Ola Andersson.
Spelexpert Ola Andersson.

MILAN–TOTTENHAM

Olas kommentar: Efter slutspelslottningen genomförts var jag övertygad om att Tottenham skulle slå ut Milan. Vilken form ”Spurs” hade då. Gareth Bale var världens bäste vänster-yttermittfältare, Modric blomstrade på mittfältet och van der Vaart gjorde mål på beställning. Samtidigt var Milan ganska tröga och det kändes som Tottenham skulle blåsa Milan av banan. Men nu – har allt ändrats.

Zlatan och Milan är stabilt och bäst i Italien och Tottenhams stjärnor dras med skador. Med detta som bakgrund och att Milan har erfarenheten att kombinera hög nivå i egna ligan och Champions League, gör att det väger över för Milan.

Olas tips: Milan vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: AC Milan: 1.72. Tottenham: 2.12

VALENCIA–SCHALKE

Olas kommentar: Valencias form är grym, på de nio senaste ligamatcherna har de två kryss och sju vinster. Schalke är inte i närheten av det och ligger på tiondeplats. Dessutom upplever jag att Valencia har en högre högstanivå och det kommer visa sig. Tror på hemmaseger i första matchen som de kan luta sig emot på bortaplan. Båda lagen har kanske likvärdiga matchvinnare, men Valencia har mer kvalitet i startelvan i övrigt, vilket är avgörande över två matcher.

Olas tips: Valencia vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Valencia: 1.70. Schalke: 2.15.

ARSENAL–BARCELONA

Olas kommentar: Otroligt häftigt möte. Två av världens mest ”spelande lag”. Båda lagen vill och är vana att vara det bollförande laget. Jag tror det handlar om vilket lag som har den bästa defensiven. Det kommer bli en härlig mittfältskamp där Xavi möter Fabregas – vem är bäst av de båda?

Ska också bli intressant att följa Szczesny, Arsenals nye målvaktstalang, som får sitt eldprov i dessa matcher. Lagen är likvärdiga i slagstyrka så när på en position och det är naturligtvis Messi. Han blir återigen kronan på verket för Barcelona.

Olas tips: Barcelona vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Barcelona: 1.23. Arsenal: 4.15.

ROMA–SJACHTAR DONETSK

Olas kommentar: Otroligt svårtippat. Utifrån höstens Champions League-gruppspel skulle jag tippat Sjachtar till kvartsfinal, alla dagar i veckan. De överraskade alla (fast ingen borde blivit det) och vann sin grupp före Arsenal. Men efter gruppspelet har Roma ryckt upp sig flera nivåer samtidigt som Sjachtar haft vinterledigt, deras säsong har inte startat ännu (spelar vår-höst). Senaste tävlingsmatchen var 8 december mot Braga. Jag tror detta kan vara avgörande och därför får Roma mitt tips, trots att de förlorat de två senaste i serie A.

Olas tips: Roma vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Roma: 1.72. Sjachtar Donetsk: 2.10

FC KÖPENHAMN–CHELSEA

Olas kommentar: I höstas – när Chelsea sopade hem gruppspelet utan att anstränga sig – upplevde jag Chelsea som ett klart semifinallag, kanske finallag också. Rensade rent i Premier League och allt stämde i spelet. Därefter rasade det mesta för Londonlaget. Nu är de på gång igen och inköpen av Torres och Luiz är mycket bra – på lång sikt. Hinner de anpassa sig på kort sikt också?

Nåja – det är inte avgörande för den här åttondelen, Chelsea går vidare. Allt annat vore en praktsensation och då vore Ancelotti bye-bye i Chelsea. Men det händer väl inte?

Olas tips: Chelsea vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Chelsea: 1.08. FC Köpenhamn: 7.75.

LYON–REAL MADRID

Olas kommentar: Kan det hända i år igen? Lyon slog ut Real i åttondelsfinalen i förra säsongens upplaga och nu är vi där igen. Men nej – Real går vidare den här gången. De har ett bättre lag, har gjort en bättre säsong och dessutom har de Mourinho som vet hur man vinner Champions League.

Olas tips: Real Madrid vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Real Madrid: 1.25. Lyon: 4.00.

MARSEILLE–MANCHESTER UNITED

Olas kommentar: Bra lottning för Manchester United även om Marseille gått bra på slutet och är uppe på en tredjeplats i Ligue 1. Men franska ligan är inte lika bra som Premier League och det kommer vara avgörande. United har dessutom fått igång Rooney och de kommer bli svårstoppade i avancemanget mot final och Premier League-titeln.

Olas tips: Manchester United vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Manchester United: 1.27. Marseille: 3.75.

INTER–BAYERN MÜNCHEN

Olas kommentar: Repris från fjolårsfinalen då Inter vann. Båda lagen har haft en ganska tung säsong men avancerat upp till okej nivå i respektive tabell och liga. Man ska aldrig räkna ut Bayern ur en Champions League-turnering. De brukar gå långt och vill ha revansch från fjolårsfinalen. De får börja på bortaplan vilket jag tycker är en fördel. Dessutom har inte Leonardo samma skicklighet som van Gaal som manager och coach och det avgör detta möte. Inter åker ut.

Olas tips: Bayern vidare till kvartsfinal.

Oddsen: Vilka går vidare till kvartsfinal: Inter: 1.92. Bayern München: 1.88.

Alla odds från Betsson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.