– Vi har fått ovanligt mycket spel på åtta minuters tillägg

SPEL

SPELENKÄT: Spelbolagens experter inför Manchester-derbyt

Fotbolls-Europas hetaste match den här hösten är här. På söndag smäller det mellan Manchester United och Manchester City på Old Trafford.

Hur slutar matchen? Vilket lag vinner ligan? Vad tippas hända under matchens gång?

Spelbolagens experter svarar på frågorna?

■FRÅGORNA:

1) Hur slutar matchen?

2) Vilket lag vinner Premier League?

3) Rivaliteten mellan klubbarna är skyhög. Enligt era odds, vad är det mest galna som kan hända under matchen?

■SÅ SVARAR EXPERTERNA:

JÖRGEN SPARREDAL, MARKNADSCHEF BET365:

1) – 2–1 till United. Vi tror på en jämn tillställning där United till slut avgör. Vi ger United 50 procents chans att vinna matchen.

2) – United är vår favorit att vinna Premier League. Det har större erfarenhet än City och vi tror att det kommer fälla avgörandet. Det kommer dock inte bli lätt att besegra City och oddsen är relativt jämna. Om City ligger fortsatt bra till i transferfönstret i januari kan vad som helst hända

3) – Något som diskuterats kraftigt i England är hur många minuter domaren kommer lägga till. Särskilt om United ligger under i slutet av matchen. Vi har så här långt fått ovanligt mycket spel på över åtta minuters tilläggstid i matchen. 

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

1) – Säsongen inleddes med att ligamästarna United slog cupmästarna City på Wembley och man fick en föraning om hur hösten skulle se ut. Men det har hänt en del sedan dess. För två omgångar sedan var ett oturligt Norwich nära att stjälpa United i deras hemmaborg och borta mot Liverpool senast kom man undan med blotta förskräckelsen.

City har sett jämnare ut i ligaspelet medan inget av lagen har imponerat i CL. Intakta förlustnollor på båda lagen vilket kommer vara läget även efter söndagens match. 1–1 slutar matchen vilket både Ferguson och Mancini är nöjda med.

2) – Jag trodde innan säsongen att United skulle försvara titeln och står fast vid det. City och Chelsea kommer att vara med och utmana hela vägen men det finns en vinnarmentalitet i Fergusons gäng som är svår att hitta i de andra lagen och vi håller alltjämt Manchester U som favoriter till PL-titeln till oddset 2,20.

3) – Att det ska bli målkalas likt det blev mot Arsenal är väl inte så troligt men skulle vi få se en repris av mötet från hösten 2009 så betalar 4–3 till hemmalaget 100 gånger pengarna. Då avgjorde Owen i sjätte tilläggsminuten, att han skulle göra sista målet även på söndag betalar nio gånger pengarna. Att United, som i Community Shield, skulle komma tillbaka från underläge och vinna matchen ger oddset tio gånger.

URBAN AHEINEN, ODDSSÄTTARE NORDICBET:

1) – Manchester United vinner en klang och jubelföreställning med 2–1 till 7.50 gånger pengarna. Agüero ger City ledningen 25 minuter in i första halvlek. Welbeck kvitterar i mitten av andra halvlek innan Rooney avgör med tio minuter kvar.

2) – Det kommer bli ett race mellan United och Chelsea där vi tror att United återigen drar det längsta strået och vinner ligan med fyra poängs marginal.

3) – Att det blir en repris från mötet United–Arsenal med tio mål i matchen. Skulle det bli åtta mål eller fler betalar det 95 gånger pengarna.

NIKLAS JOELSSON, EXPEKT:

1) – Det kommer bli mål i matchen, helt klart. Det lutar åt att United kommer ta hem det, men det finns ingen garanti. Vi säger hellre målrikt än seger åt något håll.

2) – United! De har redan strukturen, rutinen, stommen. Laget är – som vi alla vet – inspelat och alla vet sin roll i maskineriet. City kommer bjuda upp till dans den här säsongen, men det kommer inte räcka hela vägen.

3) – Att Patrice Evra, Uniteds kapten, gör matchens första mål till 67 gånger pengarna. Men större mirakel har skett förr. Bra värde ändå.

THOMAS BERTILSSON, PR-ANSVARIG BETSSON:

1) – 1–0 till United. Rooney avgör i en tät match med två storspelande målvakter.

2) – Manchester United vinner genom högst lägstanivå och att de fixat sin generationsväxling på absolut bästa sätt.

3) – Det skulle väl vara att bespottade Argentinaren Carlos Tevez avgör derbyt med ett hat trick och vinner tillbaka City-fansens hjärtan. Detta ger 80 gånger pengarna.