Därför är Kalmar ett säkert spel

SPEL

Kolla hur Bosse Lundqkvist, Micke Nybrink och Marcus Källberg spelar i dag

Här är dagens bästa spel den 18 juli.

BOSSE Lundkvist

DAGENS SÄKRA

Kalmar hade inget flyt i CL-kvalet mot Debrecen i Ungern. Hemma i allsvenskan har det dock handlat om tjo och tjim efter upperhållet och jag är ganska övertygad om att publiken på Fredrikskans kan inrikta sig på en rolig lördagsafton igen när BP besöker.

DAGENS DRAG

Egentligen ska man hålla sig ifrån MLS-ligan i fotboll med tanke på att den inte tar uppehåll under Gold Cup. Över tre gånger pengarna på Colorado är ändå värt en mindre insats i bortamötet mot DC United. Colorado vann hemma mot DC med 3-0 för drygt en månad sedan.

DAGENS AVSLAG

USA ska givetvis vara storfavoriter mot Panama i en av kvartsfinalerna i Gold Cup i Philadelphia. USA blandar och ger i spelargivarna och den från början så stora roostern var nere i arton i går.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 River de Liton (V75-5) är en högkapabel dam som bara är i början av sin karriär. Hon har för vana att vinna överlägset, gärna från ledningen efter att ha dragit hårt. Nu har hon innerspår med volt och möter enbart ston. Det mesta talar för att hon tar hand om kommandot och sen stannar där in i mål.

DAGENS DRAG

8 Arras (V75-3) älskar ledningen och trots spår långt ut på vingen är jag inne på att han sticker till tät och sen stannar där in i mål. 7 Mellby Smaragd (V75-2) har inte haft någon tur på slutet, milt uttryckt, men med en normal resa har hon toppchans. Varning för 2 Merci Arriba i V75-4.

DAGENS AVSLAG

5 Robin K. (V75-4) är bästa hästen i fältet men han är inte alls att lita på och med ett snävt femtespår med voltstart är galopprisken överhängande. Som favorit är han given att gå emot.

Marcus KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Kalmar FF föll tungt i CL-kvalet mot Debrecen men i Allsvenskan har lagt visat storform på slutet. Returen mot ungrarna kan stjäla lite fokus men man bör ändå ha god vinstchans mot ett BP som saknar Henriksson med flera och har frågetecken för Haglund och Markus Karlsson.
DAGENS DRAG

DC United har godkänd form och i Washington är laget alltid svårslaget. Colorado har inte vunniut här på tio år och utan viktiga duon Ihemelu och Clark lär man få det tufft igen. Fina odds även på Toronto och Goais som båd två ställs mot försvagat motstånd.

DAGENS AVSLAG

Chicago har matchat hårt med spel på tre fronter på slutet och det har satt sina spår på spelet med ojämna insatser den senaste tiden. San Jose är bättre än vad resultatraden antyder och kan störa ett slitet Chicago här.