VINNARE – IGEN

SPEL

Sportbladets expert fortsätter leverera säkra vinnarrader

Sportbladets travexpert Martin Berg hade ett framgångsrikt 2005. Det här året ser inte ut att bli sämre. På lördagen prickade Berg in sju rätt i Solvallas V75-omgång. Nettovinsten: snygga 8 410 kronor.

– Det var bra betalt på en ganska lätt rad, säger Sveriges mest vinnande travexpert.

Foto: Alla rätt Sportbladets travexpert Marin Berg har börjat det nya året som han slutade det förra – som en vinnare.

Martin Berg är i toppform. Inte nog med helgens framgång. V64-tipsen i onsdagstidningen går också som tåget. Under vinjetten ”bästa spelet” tar Martin ut en vinnare varje vecka. Sju gånger av de senaste tio har han haft rätt.

Hur kan du ha en sådan träffprocent?

– Jag pratar med tränare och kuskar veckan lång, gör mellan 80 och 90 intervjuer varje vecka. Då hittar man godbitarna, annars blir det lätt slätstruket med favorittips, förklarar Martin Berg.

Bra information från tränare var en viktig komponent för att hitta sju rätt i lördags?

– Jag hade ett större reportage med Håkan Eriksson i fredagstidningen, där förklarade han att han trodde en hel del på Acclaim, berättar Martin.

Sedan rankade du omgångens rensare Play On Me högt. Hur hittade du den?

– Den hästen var missgynnad av flera saker i sin senaste start, nu var tränaren positiv. Jag blev glatt överraskad av att Play On Me rensade så bra som han gjorde.

Spiken, Jewish Banker, hur svårfunnen var han?

– Det fanns flera bra spikalternativ men han var det bästa. I och med att det var dubbeljackpot visste jag att det skulle bli bra betalt bara man satte sjuan, det stämde ju.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att familjen får må bra och att Bajen vinner Allsvenskan.

Per Nicklasson ([email protected])