Efterlysning: Har du vunnit 159 miljoner?

avViktor Blomberg, Minimedia

SPEL

Svenska Spel: ”Vinnaren kan vara var som helst”

Drömvinsten på Lotto, närmare 160 miljoner, föll ut i lördags.

Men ännu är det ingen som gjort anspråk på vinsten och Svenska Spel uppmanar nu alla att rätta sina rader.

– Någon går runt och vet inte att 160 miljoner ligger och väntar på en, säger Pierre Jonsson på spelbolaget.

Foto: Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson jagar helgens Lottovinnare frenetiskt.

Lördagskvällen den 4 juli prickade en ännu okänd vinnare in sju rätt på Lotto, samt två rätt på Joker, vilket innebar att Drömvinsten på 159 838 152 kronor föll ut. Vinsten är den fjärde största hos Svenska Spel genom tiderna.

Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel har sedan dess, förgäves, jagat vinnaren.

– Än så länge har vi inte fått napp. Man har några teorier och med största sannolikhet är det så att någon går runt och inte vet om att 160 miljoner ligger och väntar på en, säger han till Sportbladet Spel.
Vilka är teorierna?

– Att ingen svarar eller har hört av sig till oss tyder på att man kan vara bortrest, på semester eller kanske utomlands och inte vet om det här. Det kan också vara en person som spelar lotto på onsdagar och lördagar och när man nu går tillbaka till Riddarspelet i Järfälla (där vinstraden lämnades in, reds. anm) i veckan och ska förnya sina nummer kollar man lördagslotto också. Det kan bli ett riktigt ståhej i butiken.

”Blir som Sherlock Holmes”

Samtidigt som man hoppas att vinnaren själv ska ge sig till känna jagar Svenska Spel själva också aktivt efter den nyblivna mångmiljonären.

– Först säkerställer vi att vi har rätt kontaktuppgifter, men man kan stöta på patrull då folk byter nummer oftare än jag byter skjorta, haha. Jag minns en kille från Gävle som vann en miljonvinst en gång, vi fick tag i honom åtta telefonnummer senare nere i Varberg. Man blir lite som Sherlock Holmes, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel.
Hur lång tid kan det ta innan ni hittar vinnaren?

– Det kan ta allt från två timmar till många veckor i värsta fall. Folk tror inte att det kan va dem själva som vunnit, man tänker inte så. Min roll blir betydligt tuffare på sommaren. Praktexemplet var en familj som var bortresta i fyra veckor. När de kom hem gick de på Ica och det visade sig att de vunnit sex miljoner, de gick direkt från hyllan med nudlar till oxfilén.

Pierre Jonsson uppmanar nu alla som spelat på Lotto att kolla sina rader och även ta kontakt med vänner och bekanta som man kan ha spelat tillsammans med.

– Vinnaren kan vara var som helst. Det kan vara så att man reser runt i Sverige och sen går in i en butik i Piteå eller Örkelljunga för att förnya sitt spel och då ser att man vunnit. Så alla får hålla sig beredda.
Se de största spelvinsterna nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lotto