Få bästa spelen på VM-finalen

Publicerad 2014-07-11

Spelbolagens experter ger dig tipsen

Spelbolagens oddssättare och experter är eniga.

Tyskland blir världsmästare. Men hur ska du spela på finalmatchen?

Experterna ger dig sina bästa tips här.

SPORTBLADET SPELS FRÅGOR:

1) Vilket land blir världsmästare enligt era odds och varför?
2) Hur slutar VM-finalen och hur ser ert bästa speltips ut?
3) Vilket land tar hem bronset, och vad är ert spel i bronsmatchen?

SPELBOLAGENS SVAR:

JONAS NILSSON, UNIBET:

1) – Efter uppvisningen mot Brasilien i semifinalen är det av förklarliga skäl Tyskland som sitter i förarsätet inför söndagens final. Till synes utan någon större ansträngning körde man fullkomligen över hemmanationen i något som måste betecknas som en av de största VM-knallarna genom alla tider. Att två så pass bra lag, så långt in i turneringen, visar upp så olika sidor saknar motstycke.

Det kan självklart diskuteras om Brasilien gjorde Tyskland bättre än vad de egentligen var, men för den sakens skull ska man inte ta tyskarnas insats ifrån dem.

Argentina har spelat stabilt genom hela turneringen, utan att förta sig, och kanske lider man lite av skador på di Maria och Agüero som annars skulle vara självskrivna i den argentinska startelvan. De kommer behövas i finalen.

Men givet förutsättningarna så ser laget Tyskland ut som det starkare ekipaget och vi håller dem som favoriter att som första europeiska lag vinna VM-guld i Sydamerika (1.67).

2) – Argentina har gjort ett mål under ordinarie tid från åttondelarna och framåt och inte heller släppt in något bakåt. Tyskland har med undantag för semifinalen också bara gjort ett mål under ordinarie tid från åttondelarna och framåt. Det borgar någonstans för ytterligare en tillknäppt historia, med rafflande förlängning och eventuellt straffar. Men för att gå mot strömmen tror jag att Tyskland avgör det här under ordinarie tid, 1–0 (6.50) eller 2–1 (11.00) skrivs slutresultatet till.

Då scenariot talar för få mål kan man tänka sig att det är mållöst i första halvlek (2.35) och/eller oavgjort (1.98).

Om vi fortsätter på tesen att det kommer bli tillknäppt kan man tänka sig att ett misstag eller en fast situation kommer fälla avgörande. Jag tror på det senare och lyfter även Hummels att göra mål i matchen (7.50) som ett kul spel.

3) – Den ene förbundskaptenen hade helst sluppit bronsmatchen, den andre har en hel nations heder att försvara. Det är lite olika förutsättningar när Holland och Brasilien gör upp om den inte fullt lika åtråvärda bronsmedaljen i VM. Ytterligare en kollaps är mer än vad brasilianarna klarar av. Hoppas och tror att de lyckas rädda någon sorts heder och menar att Brasilien reser sig och kniper bronset (1.65).

Tror på frejdig fotboll och underhållning, ska vi säga 3–2 till Brasilien (20.00).

STEFAN BLADH, BETSSON:

1)Tyskland vinner VM-guld. Joachim Lööws mannar har gjort flest mål i hela turneringen samtidigt som de varit väligt solida i försvar. Neuers storspel längst bak har givit det tyska laget ett kollektivt självförtroende som kan bli avgrande i en VM-final.

Argentina fick en tuff resa i semifinalen och har haft en dag mindre på sig att återhämta sig. För att kunna hota Tyskland kommer Messi behöva ha sin bästa dag i karriären.

2) – Vi tror att Tyskland kommer att lyfta bucklan och bli historiska som det första europeiska lag att vinna VM på sydamerikansk mark. Bästa spelet för mig är Tyskland vinner med 2 mål eller fler till 4,70 i odds.

3) – Brasilien kommer att kämpa för att vinna tillbaka lite stolhet efter den historiska 1–7-förlusten. Att döma av Van Gaals kommentarer inför matchen har Brasilien fått en drömmotståndare om bronset då Holland mest verkar längta efter semester.

ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

1)Tyskland kniper guldet. Med spelare som Neuer, Hummels, Lahm, Kroos, Özil och Müller så har tränare Löw ett gäng fantastiska spelare till sitt förfogande, vilket Brasilien redan fått erfara. Lagets kvicka passnings- och omställningsspel har visat sig speciellt effektivt mot mer spelande lag som Portugal, Frankrike och Brasilien. Därför bör den tyska spelstilen lämpa sig bra även mot finalmotståndaren Argentina som trots finalplatsen inte imponerat nämnvärt i mästerskapet.

Tyskland blir världsmästare till 1,65 gånger insatsen.

2) – Jag skulle vilja rekommendera halvtid/fulltid spelet på kryss i halvtid och tysk seger efter fulltid till 5,45 gånger insatsen. Gissningsvis så kommer bägge lagen att inleda matchen avvaktande och det känns därför troligt att vi har ett mållöst resultat i paus där Tyskland sedan avgör finalen i andra halvlek.

3)Brasilien. Efter den tunga semifinalförlusten mot Tyskland så kommer David Luiz & co att vara ordentligt revanschsugna. Hollands manager Van Gaal har tydligt visat var han står genom att döma ut bronsmatchen ”som en förlorarmatch som inte borde spelas”.

Uttalandet skickar tydliga signaler kring hur han ser på matchen så det är därför långt ifrån omöjligt att han roterar på spelare som annars inte fått spela så mycket tidigare under turneringen.

Hungern kommer att avgöra till Brasiliens fördel som kniper bronset under ordinarie speltid till 2,20 gånger pengarna.

ROBIN KARLSSON, EXPEKT:
1)Tyskarna har ett formstarkt lag med en mur i form av Neuer längst bak och efter deras uppvisning mot Brasilien har vi gjort dem till favoriter i finalen. Ska Argentina rå på tyskarna behöver de höja sig.

2) – Om inte Argentina lägger i en högre växel känns tyskarna som ovan nämnt som det hetaste spåret. Lyckas ”Die Mannschaft” ta ledningen kommer Argentina behöva gå framåt och då är det samtidigt risk för att de blottar sig bakåt.

Mot Brasilien fick vi se hur effektiva tyskarna kan vara när de får sina lägen så därför kan en liten peng på Tyskland (-1) till 4.75 vara spännande. Slutresultatet 2–0 till Tyskland är på grund av samma motivering aktuellt till 9.00 gånger pengarna.

3) – Det är en ganska oviss bronsmatch där Brasilien lär vara på jakt efter upprättelse sedan semin och därför borde vara hetast. Trots det säger min egen känsla Holland.

Att Holland vinner och båda lagen gör mål till 4.75 är ett fint alternativ då jag tror att brassarna åtminstone har förmågan att klämma dit en balja. Förhoppningsvis blir det en underhållande tillställning!