”Är inget för mig”

SPEL

Lundkvist om dagens avslag– här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Skellefteå och IFK Luleå är normalt sett de bästa lagen i division 2 Norrland. Skellefteå vinner mot ett vingklippt Umedalen medan Luleå tar tre poäng mot Timrå igen (7–1 för en månad sedan). IFK har annars varvat topprestationer med bottennapp hela säsongen. Dubbeln ger 3,23

DAGENS DRAG

Klagshamn vann Malmöderbyt mot Höllviken med siffrorna 2–0 för en dryg månad sedan. Öppnade hösten med seger mot topplaget Karlskrona och när det är dags för ett nytt derby mot Höllviken i kväll måste 4,10 gånger pengarna prövas trots bortaplan.

DAGENS AVSLAG

Thorstein Helstad dundrade in tre mål när Brann slog Bodö i början av månaden. När skyttekungen sedan blev skadad och skrev på för Le Mans rasade det mesta för Brann. 1,40 är inget för mig trots att gästerna HK saknar flera spelare

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

13 Tintomara Hornline (V75-2) är en stenhård dam som bör vinna om ­bara kusken är tillräckligt offensiv. Springspår på tillägg passar och det troliga är att hon forceras direkt och landar i dödens eller spets. Senast kördes hon passivt och galopperade med allt kvar. Dags för revansch!

DAGENS DRAG

8 Västerbo World (V75-6) är intressant eftersom han är bortglömd av spelarna. Hästen är i lysande form och den senaste insatsen var helt klart femstjärnig. Då svepte han fältet på en långsida och vann överlägset. Läget är förstås chansartat men med klaff blir han livsfarlig. Ett kul drag på dubbeln.

DAGENS AVSLAG

5 Jocose (V75-3) är favorit i gulddivisionen och det är kanske inte vansinne. Men hästen har inte startat på ett tag och det går inte att kräva toppform. För mig är han ingen spik, bara ett streck av flera.

✓ STEFAN EDIN

DAGENS SÄKRA

Jag drar till med 5 Jocose (V75-3). Tycker att han är den klart bästa hästen i fältet trots att han har varit borta ett tag. Dessutom kör kusken i ett visst flyt också. De ska ha klart bra chans att ta hem segern.

DAGENS DRAG

Provar med 1 Zac Seabrook (V75-5) som jag kör själv. Hästen är på väg uppåt i form igen. Det känns också som att läget är bra. Han är inte beroende­ av positioner men borde få ett bra lopp. Då ska han kunna vara med i striden till slut. Lite bortglömd i strecklistan.

DAGENS AVSLAG

Omgångens överlägset största favorit 5 Mutola Bob (V75-1). Kommer bli hårdare synad än tidigare och det kommer att gå i ett högre tempo. Jag tror inte att hon står hela vägen hem. Är alldeles för överstreckad.