”Spelar ettan till fina 1, 40”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 8 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Åtvidabergs FF har varit grymt effektivt på slutet. Men i Malmö tar sviten slut – MFF är helt enkelt bara för bra. Ettan spelas till 1,40, och –1,5 mål spelas till fina 2,00 hos Betsafe. Nürnberg har allt att spela för. 1,60 (Unibet) mot Köln är bra. Auxerre vinner till 1,37 över Lens.

DAGENS DRAG

Motivation brukar slå klass i slutomgångarna. I dag tror jag så blir fallet när ett Europajagande Villarreal tar emot ett Valencia som redan är klar serietrea. ­Ettan ger 1,80 hos Ladbrokes. Qviding har haft ett tufft schema och stolpe ut. Nu kommer första segern. Husqvarna slås till 2,00

DAGENS AVSLAG

Titta noga igenom tabellerna innan du lägger iväg dina spel. Flera pålitliga vinnare har i dag inget att spela för – därmed är de bräckliga favoriter. Exempel på det är Bayern München som snart har en viktigare match.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Hallsta Lotus (V75-4) är Sveriges just nu bästa kallblod. Han har dessutom ett perfekt läge, är startsnabb och gillar kort distans. Spets och slut, är nog ingen vågad gissning. Spik. Sen låser vi V75-2 på 1 Unix Brodde (rygg ledaren) och 7 Incredible Accent (spets) och ordar inte mer om det.

DAGENS DRAG

12 Cayenne Käbb (V75-1) var enormt fin senast när han exploderade förbi allt sista 300 meterna. Med fart i täten kan det smälla igen. Sex procent. 4 Reven d’Amour (V75-3) har jag känsla för. Kan det vara läge att ladda? I spets ger han Iceland en match. Glöm inte 11 Rano i sista. Han är alltid bra.

DAGENS AVSLAG

Med all respekt för 8 S.J.’s Otto (V75-7) – men han tappade stilen till slut ­senast och har dessutom ett minst sagt dåligt spår. Motståndet är tufft och som jag ser det är han en favorit i fara.

✓ Glenn Strömberg (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Teneriffa (1,70) är det bästa hemmalaget bland bottenlagen och har en mycket god chans att ­besegra Almeria. I veckan satte jag Almeria till 3,60 mot Villarreal vilket gjorde att ­kontraktet säkrades. Toppläge för Teneriffa mot ett mätt och belåtet Almeria.

DAGENS DRAG

6,25 gånger pengarna på Sevilla är för bra för att ­inte utnyttjas. Sevilla är ett mycket bra hemmalag och jagar fjärdeplatsen som ­leder till Champions League. Barcelona har guldet i sikte men detta blir ett riktigt test.

DAGENS AVSLAG

Bayern München (1,90) är i praktiken redan klar Bundesligamästare och behöver eventuellt en poäng. Hertha är visserligen avsågat men jag säger nej tack. Bayern har ju Champions League-finalen att tänka på också.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!