Storfavorit till årets julvärd

avDavid Tanentsapf, Minimedia

SPEL

Oddsen på Fredrik Lindström chocksänks

Fredrik Lindström är spelbolagens storfavorit till att bli julvärd i SVT.

"På Spåret"-profilen har seglat upp som storfavorit till det prestigefyllda uppdraget enligt oddsen.

– Det är mycket sannolikt att det är han som presenteras som årets julvärd inom kort, säger Anders Sims, oddssättare på spelbolaget Paf.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Fredrik Lindström

För bara någon vecka sedan pekade det mesta på att Fredrik Skavlan skulle bli SVT:s julvärd 2010 och norrmannen var länge klar favorit till det prestigefyllda uppdraget.

Men de senaste dagarna har spelarna satsat stora pengar på ett annat namn, Fredrik Lindström, författare och numera också domare i succéprogrammet "På Spåret". Oddset på Lindström som julvärd har sjunkit kraftigt och är nu nere på låga 2,00.

"Kanske vet spelarna något"

- Kanske vet spelarna något som vi inte vet. Möjligtvis florerar det ett rykte att SVT uppvaktar Fredrik Lindström. Någon annan förklaring till det plötsliga intresset för honom har jag inte, säger Pafs oddssättare Anders Sims.

Om turordningen fortsätter så är det i år dags för en man att hålla oss sällskap i tv-soffan på julafton.

Zlatan ett alternativ

- Lindström har blivit en mycket populär SVT-profil, så det är ju mycket sannolikt att det är han som presenteras som årets julvärd inom kort, säger Anders Sims.

Bland de mindre troliga kandidaterna finns bland annat Zlatan Ibrahimovic och Prins Daniel. Dessa spelas till 50 gånger pengarna.