Experten: ”Örgryte är dagens säkra”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 17 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det blev en fin spelhelg – av nio spel i panelen fick vi in åtta. Bara hoppas att formen håller i sig. I kväll är dock utbudet ganska tamt. Mest troliga vinnare? Jag drar till med Örgyte borta mot Falkenberg. Öis är på klar uppgång och var vasst senast. Odds: 2,15 (Bet365).

DAGENS DRAG

Valsta Syrianska satsar på att nå Superettan och har ett intressant lag. Har dock haft lite stolpe ut och behöver en trea för att haka på i täten. Möter ett Sirius som har två nya skador på innermittfältarna Erik Zettergren och Fredrik Olsson. Intressant etta till 2,15 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Klagshamn ska vara favorit i jumbofinalen i den södra tvåan, men 1,50 för ettan mot ett desperat Fässberg känns alldeles för lågt för att vara spelbart. Jag avstår spel helt och hållet på det objektet.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Staro Conch (V65-5) har en perfekt uppgift. Han är stark som en björn och gynnas av lång distans. Räkna med att Calle Lindblom laddar mot ledningen och drar stenhårt. Ett bra spel. Segervane 6 Remiluss (V65-6) ger mig en rak dubbel. Det här gänget bör han spöa ganska lätt.

DAGENS DRAG

2 Chanel Håleryd (V65-1) är ett bra drag, Hon är -startsnabb och bör dyka till ledningen. Senast på Solvalla fick hon se sig -besegrad i det sista steget efter att ha gått i spets. Nu blir det revansch. 5 Indian Laday (V65-2) är startsnabb och säkert vältränad inför comebacken. Passas direkt.

DAGENS AVSLAG

1 Half Breed (V65-5) kommer som vanligt att bli hårt spelad. Han presterar ganska bra, men jag tror inte att han vinner nu heller. Han är helt enkelt inte lika bra som mitt drag Staro Conch.

✓ Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Nämn Örebro för Trelleborgs FF och skåningarna får kalla kårar. Det vilar en förbannelse över TFF när de besöker 019-land. Tolv förluster, två oavgjorda och endast en vinst sedan 1993. ÖSK saknar Kim Olsen, men det är av mindre betydelse när Paulinho finns bakom. Ettan spelas till glada 1,73.

DAGENS DRAG

Falkenberg har fyra raka -uddamålsförluster vilket nu belönas med en jumboplats. Man gästas av -Örgryte och risken är överhängande att det trillar ned en femte förlust. Öis trivs bättre borta än -hemma då man slipper mötas av en försvarsmur modell Berlin. 2,15 spelas med blygsam insats.

DAGENS AVSLAG

Slovakien agerade som ett gäng skojare i senaste matchen mot Danmark. 0–6 i baken efter 13 minuter är inget annat än -oerhört pinsamt. I dag får de stå upp för flaggan. Rör ej det låga oddset på Finland.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!