”Jag tror mest på Södertälje”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: magnus wennman

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Mitt spel på Umeå i går var riktigt uselt. Får nöja mig med att hockeybomben gick in igen. Nu till 4?488 gånger pengarna. I kväll då? Tja utbudet är som vanligt tamt?... ”Säkraste” vinnaren är Drott hemma mot Hästö. Vinner med tio-femton bollar? Jag spelar vidare på Jyp till 1,80.

DAGENS DRAG

Precis som väntat är både Rögle och SSK på väg tillbaka till elitserien. I kväll tror jag mest på Södertälje som gjort två riktigt bra matcher mot Rögle på slutet. Spelar nu mot ett tröttkört Västerås som har insett att elitserien bara är en dröm. SSK vinner till goda 1,90.

DAGENS AVSLAG

Blues mot Kärpät kan bli en klassisk semifinalrysare i finsk hockey. Lagen känns helt jämna och det är små marginaler som avgör. Därmed tycker jag att ettan till 1,85 är för lågt för att spelas. Avstå.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Express Amok (V65-2) trodde jag på senast men då blev han kvar när tåget gick och hade krafter kvar i mål. Nu är läget perfekt och han borde leda från start till mål. 5 Ricardo des Ecus (V65-4) är också en bra spik. Han satt fast med alla krafter kvar senast och tar snabb revasch i det här gänget.

DAGENS DRAG

12 Energy Ås (V65-5) kan vara draget på dubbeln. Han avslutade snyggt i skymundan senast med 11,5 sista 700 och bra fart den sista biten. Lång distans passar perfekt och Kihlström smyger?... 8 Malabara (V65-6) känns het i DD-2. Presterar bra hela tiden och spurtade rappt senast. Bra chans.

DAGENS AVSLAG

7 Glideagante (V65-6) kommer tillbaka efter en kortare paus och är knappast i full form. Hon kan vinna men är inte intressant som hårt betrodd. Henne jobbar vi bort.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Jag är inte helt tillfreds med dagens utbud och tänker definitivt inte lägga några större spel. Dagens säkra? Tja, jag sticker ut hakan och hävdar att SSK borta mot Västerås är dagens ”säkraste” spel. Kringlorna kommer från två bra insatser mot Rögle och är bättre än VIK på alla positioner.

DAGENS DRAG

Alingsås lyckades till slut läsa sönder Lindesbergs enformiga anfallsspel och släppte bara in TVÅ (!!!) bollar sista 18 min i den första kvartsfinalen. Vinst till slut med 25–24 och kan man bibehålla det försvarstänket så bör inte Lif räcka till trots en fanatisk hemmapublik i ryggen. 2,40 testas!

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel betalar 1,25 på Warberg i den första semifinalen mot Balrog. Kan kanske spelas under mordhot. Eller nej, inte ens då. Litar inte alls på den idrotten?...

Tobias driver sajten rekatochklart.se.