Spel

Dagens drag: ”Spela finskt”

SPEL

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Dagens ”säkraste” vinnare är Norrby hemma mot ett kraftigt försvagat Annelund. Gästerna har tre tunga avbräck där trion Christian Karlsson (mv), Robert Holmén (mf) och Michael Andersson (fw) saknas. Norrby vinner enkelt på konstgräset till 1,35. Hcp-spelas (-1) till 1,60.

DAGENS DRAG

Åländska Mariehamn ligger lite överraskande tvåa i finska Veikkausliiga. Laget har haft lite stolpe-in på slutet – men nu tror jag att flytet vänder. Lagets formstarke forward Arsim Gashi är dessutom avstängd. Med liten insats spelar jag på Jaro till 2,40. Smedby spelas till 2,00.

DAGENS AVSLAG

En hel del av de svenska division 2-matcherna ser svårlösta ut. Jag tycker det finns en del bräckliga favoriter, som Älvsjö borta mot Köping till runt 2,00. Den matchen avstår i alla fall jag.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Staro Allentown (V64-5) var dunderbra när han vann senast. Trots en galopp på sista långsidan kunde han spurta till seger. Nu leder han från start till mål. 6 Staro Conch (V64-6) är en tuffing som kommer att köras till ledningen. Han var kanonbra i den positionen näst senast. Jag räknar med repris.

DAGENS DRAG

2 Klondike B.B. (V64-3) är intressant. Han har varit klart bra på slutet, utan att få vinna. Näst senast fick han stryk av årgångstoppen Sinou Madrik och senast gick han i dödens i ett E3-kval. 11 Rea Montana (V64-4) måste passas. Han avslutade strålande på V75 näst senast och blir livsfarlig felfri.

DAGENS AVSLAG

3 Global Limousine (V64-1) kördes till ledningen i ett E3-kval senast men orkade inte den sista biten. Han är favorit och möter två riktigt bra finnar som jag tror att han får svårt att spöa.

MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Norrby är dagens säkraste vinnare. De leder serien och är obesegrade hemma, nu möter de Annelund som inte är något vidare. Dessutom saknar Annelund tre ordinarie spelare, vilket gör matchen ännu säkrare. Spika på Europatipset och spela på lången för det här är en bergvinnare?...!

DAGENS DRAG

Jag har en trippel som jag tror bara går in?...! 3 Vålerengen som har toppform möter ett sargat Bodö/Glimt helt utan form (1,45). 3 Honka möter jumbon KuPS och de vinner (1,20). 3 Norrby. Den här trippeln ger 2,18 på Svenska Spel och det känns kanon.

DAGENS AVSLAG

Start som fick stryk med 0–5 mot Stabaek möter nu Sandefjord. Bägge lagen har dålig form och matchen känns ganska öppen, jag skulle aldrig spela Start till 1,55 efter deras bedrövliga insats senast. Avstå.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel