Här är siffrorna som får Zlatan att jubla

Oddsen: PSG vinner ligan – trots formsvackan

Titta Zlatan, oddsen pekar på ny seger i franska ligan.
Titta Zlatan, oddsen pekar på ny seger i franska ligan.

Ny förlust i helgen och avståndet till förstaplatsen växer.

Men Zlatan Ibrahimovic och PSG tar ändå ligatiteln, enligt oddsen.

– Vi tror fortfarande på Paris-laget som har ett lag för ytterligare en titel, säger Jonas Nilsson, spelexpert hos Unibet.

Tre raka utan seger, förlust mot bottenlaget Bastia senast och rykten om interna stridigheter i laget.

Dessutom leder Lyon serien med fyra poäng.

Trots att de mörka molnen tornar upp sig i Paris Saint-Germain är laget fortfarande storfavorit till seger i ligan. Oddset ligger på 1,40.
– Att efter ledning med 2-0 borta mot Bastia senast släppa in fyra bollar och förlora med 4-2 var så klart inte bra. Men att PSG inte ska försvara sin titel tror vi inte, än i alla fall, säger Jonas Nilsson.

Ska räcka till ligaseger

Även Expekts förtroende för Zlatans lag är orubbat i nuläget.

Många matcher återstår – men då gäller det att parisarna börjar vinna igen.
– Detta var blott PSG:s andra förlust i ligan den här säsongen och gör man en liknande vårsäsong och stannar på fyra förluster totalt så kan det mycket väl räcka till ligaguld, säger Niklas Joelsson hos Expekt.

Varnar för spelschemat

Ett varningens finger höjs ändå för serieledande Lyon, som tagit fem raka segrar, och PSG:s spelschema tuffa spelschema.

– Dessvärre möter man samtliga topplag på bortaplan i vår med start redan i januari borta mot tredjeplacerade Saint-Etienne. Får man inte ordning på både form och de interna stridigheterna snarast så kan kampen om ligatiteln rinna dem ur händerna tidigare än beräknat, säger Joelsson.

Se listan på oddsen nedan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.