Sålde två storvinster – på bara en månad

SPEL

Turbutiken i Norrköping: ”Vi tjatade och tjatade”

Foto: NICLAS SANDBERG
MILJONBUTIK Gotthuset Domino i Norrköping har sålt två miljonvinster på Triss på mindre än en månads tid. På bilden syns Helene Sjösten och Eva Pettersson, som jobbar i butiken.

Här är turbutiken som gjorde de mest osannolika. De sålde två miljonvinster – på mindre än en månad.

– Sannolikheten för det är en på fem miljoner, säger Martin Johansson, statistiker på Svenska Spel.

2009 satt personalen på Gotthuset Domino i Norrköping på ett möte. Då satte de en målsättning inför 2010: Vi ska minst sälja en miljonvinst på spel.

En och en halv månad in på 2011 har de redan hunnit med att sälja två stycken miljonvinster – båda på Triss.

”Fantastiskt”

– Det är fantastiskt. Det ger oss en rejäl tändning och verkligen någonting att prata om bland både personalen och kunderna, säger butikschefen Eva Lindvall till Sportbladet Spel.

Och att man säljer två miljonvinster – det tillhör knappast vanligheterna.

– Grundat på butikens Trissförsäljning så är sannolikheten att sälja en miljonvinst och en klövervinst på så kort tid cirka en på fem miljoner, säger Martin Johansson, statistiker på Svenska Spel.

”Vi brukar tjata”

Det började med att en av butikens stamkunder vann en så kallad ”klövervinst” i januari. Men det var mest av en slump, han hade inte tänkt att köpa någon trisslott över huvud taget.

– Sara som sålde lotten tjatade och tjatade på honom. Men ska du inte ta en trisslott då? Till slut köpte han en och såg riktigt konfunderad ut när han såg att han vunnit. Det blev ett rejält jubel i butiken. Och att det var en av våra stamkunder är ju givetvis extra kul.

Brukar ni tjata på kunderna att köpa Triss?

– Ja. Vi brukar alltid jobba så att vi frågar, men du ska inte passa på att köpa en Trisslott också, om kunden ändå ska få tillbaka 25 kronor i växel.

”Jag skrek och hoppade”

26 mars skrapar mannen Triss i direktsändning i TV4. Där vinner han minst 1,2 miljoner kronor och har chans på 15 miljoner.

Den andra vinsten kom förra fredagen. Då var det en 18 årig kille som skrapade fram en miljon direkt i butiken.

– Jag bara skrek och hoppade i butiken när jag först skrapade fram tio i gångerrutan och sedan 100 000 kronor. Min ena kompis ska ha lite kred också, eftersom det var han som valde vilken lott på Trisslinan jag skulle ta. Han kommer få något extra, det lovar jag, berättade vinnaren för Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson då han ringde för att gratulera.

Miljonbutiken har sett ett stort genomslag sedan de båda vinsterna.

– Det kommer in många som ska köpa Triss som vi aldrig sett här förut, säger Eva Lindvall.

ARTIKELN HANDLAR OM

Triss

Spel