Tänk taktiskt när du ska välja spik

Publicerad:
Uppdaterad:

Micke Nybrink: Present är omgångens mordvinnare

V75-finaler på Solvalla och stor sport att vänta.

Snabbt inser man att det finns tre spikförslag: Indian Trail, Present och Favorit.

Hur ska vi göra? Singla alla tre? Nej, här gäller det att vara taktisk.

Som jag ser det finns det två alternativ i en omgång med tre tänkbara spikar:

1) Välj en av dem som singelstreck och spela ”en av två” på de andra. Två lappar alltså. I det här fallet utnämner jag Present till omgångens mordvinnare. För hur ska han kunna torska? De andra har ju redan

börjar fundera om de möjligen kan bli tvåa. Sen spikar jag Indian Trail på den första kupongen och Favorit på den andra. Vinner alla tre och resten sitter får jag två sjuor. Kul som fasen men knappast troligt. Jag är inte knusslig och nöjer mig med en.

2) Om man anser att ingen av de tre är klarare än någon annan är det läge att spela ”två av tre”. Para bara ihop dem med varandra. Kupong 1: Indian Trail och Present, kupong 2: Indian Trail och Favorit, kupong 3: Present och Favorit. Tre lappar med två spikar på varje.

Aquarelle streckvärd

Hur jag gör? Lutar åt det första alternativet men det där bestämmer jag efter värmningarna i morgon. Skönheten med båda systemen är att de tar två, tre minuter att skriva ut.

Omgångens roligaste spel­ide är dock ingen av de tre ovan nämnda, såklart. Vet inte om ni såg Aquarelle vinna ett ramlopp under Bergsåkers V75-dag men det gjorde jag. Robert Berghs lilla norska var snudd på dagens behållning, trots att det alltså kördes V75. Hon satt långt bak i femte ytter, gick med i ryggar 700 kvar och exploderade förbi in på upploppet. Sista 100 satt Bergh, typ, och petade näsan. Som 15-procentare i V75-4 är hon extremt streckvärd.

Se upp med Tanja

Hot Tub blir brakfavorit i V75-5. Visst är han jättekapabel för klassen men senast såg han ut som en skadskjuten älg, skodd med fyra stekpannor och att inte gardera är tjänstefel. Mitt motdrag är Tanja Håleryd (28 %). Glöm senast, då reste hon dåligt. Det här är en häst som kan dundra upp i stoeliten.

V75-7 låser många på två hästar, Rado och Run Vor Vuggt. Jag pröjsar även för fyndet Rydens Wesper som inte är så mycket sämre och ändå bara streckad på var tionde kupong. Löjligt.

Micke Nybrink

Publicerad: