”Jag fortsätter att tjata om Bollnäs”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Gripen har börjat säsongen svagt och i går fick tränaren Ingemar Sixtensson lämna sitt uppdrag. Jag tror inte att laget får någon effekt av det i kväll – ett grymt ­revanschsuget Bollnäs är för starkt hemma på Sävstaås. Ettan går att spela till 1,30. Bajen slår Motala på Zinken.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter att tjata om Bollnäs – delvis för att det i övrigt är en ganska draglös spelkväll … Svenska Spel erbjuder 1,85 för en Bollnässeger med tre eller fler mål. Det är taget. Mora har ett ordinarie lag och en passande uppgift i ett Almtuna som är på väg ned i form. Odds: 1,70.

DAGENS AVSLAG

Det finns några bräckliga favoriter som står i runt 1,40 i odds i kväll. Jag tänker på Sundsvall i hockeyallsvenskan hemma mot Nybro, samt Sävehof borta mot ett hemmastarkt Alingsås. Jag spelar inte den duon.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag brukar föreslå Troja/Ljungby som vinnare, speciellt när man spelar på hemmaplan. Nu är det förra årets sensationslag Borås som får på pälsen. Borås är lite förstärkt av Frölunda men det räcker inte för att man ska lyckas stå emot Troja som ångar vidare mot play off.

DAGENS DRAG

Hade det varit före sommaren hade jag aldrig spelat 12 Vegafina när det är stayerdistans, för jag tyckte då att hon var ganska ovillig och mest flöt med. Nu har hon visat andra takter och loppet senast på Solvalla gav mer­smak och hon är absolut en kandidat till segern i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

Favoritoddset på Malmö borta mot ”nya” Björklöven är inte mycket att hänga i julgranen. Malmö fick på nosen i nya arenan senast medan Löven kämpade till sig en suddenseger mot svårspelade Almtuna. Det blir tufft för Malmö.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

7 Oskar Palema var bra i debuten för Robert Bergh. Han är en i raden av förvandlingsnummer hos stall Bergh. Jag tror på en framgångsrik helg för Robban på hemmabanan och med tanke på att han väljer Oskar före 11 Hugg Lloyd i stayerloppet, V65-6, känns valet av spiken Berghsäkert.

DAGENS DRAG

4 Worldwide (V65-5) vann flera lopp i början av säsongen. Han har tidigare visat sig trivas på hårda vinterbanor och är rysligt startsnabb, jag blir inte förvånad om han snuvar 3 License to Kill på spets. Håller sedan fuxen ihop aktionen någorlunda är han bra nog för att vinna till hyfsat odds.

DAGENS AVSLAG

7 Invested Love (V65-4) har vunnit tre av de senaste fyra starterna. I kväll tror jag dock inte på någon segerdefilering för Invested Love och kusken Micael Melander. Motståndet är klart bättre än det han mött vid segrarna.