Anderlecht avstås

Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

TPS Åbo i den finska ligan och Örgryte i svenska superettan är en dubbeletta som har goda chanser att sitta till 1,90 på nätet. Brasilianska ligan bjuder också på några starka hemmaettor. I den mängden drar jag gärna en lans för Botafogo till 1,60. De skapade massor mot Flamengo senast.

DAGENS DRAG

Hårdsatsande cypriotiska Famagustalaget Anorthosis har värvat många namnkunniga gamla stjärnor. Dessa lär säkert tända till inför sin fanatiska hemmapublik i värmen när Österrikiska mästarna Rapid Wien kommer på besök. Oddset spelvärt eftersom Rapid inte imponerat i ligan hittills.

DAGENS AVSLAG

Klart att belgiska Anderlecht ska besegra Bate Borisov sex av sju dagar i veckan. I kväll kan det dock handla om den där sjunde. Bate är mitt inne i säsongen. Obesegrat i tolv matcher. Anderlecht spelar den första viktiga här.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 B.B.S.Bigtrade (V64-2) har övertygat sedan han kom till superskicklige Timo Nurmos. Senast vann han ett V64-lopp i Lindesberg efter en tung resa i dödens, ytter om ledaren alltså. Nu är läget i och för sig lite knixigt med innerspår på tillägg, men efter två strykningar är han en mordvinnare.

DAGENS DRAG

5 Ecupos Bitte (V64-1) är ett tufft drag i ett lopp där de flesta fegstreckar tre hästar. Nu ska hon tävla barfota igen, precis som näst senast då hon var enormt bra som tvåa. Bra chans. 2 Nadine Zon (V64-5) tror jag stenhårt på i DD-1. Hon har sett kanonfin ut i två raka och är bortglömd av spelarna.

DAGENS AVSLAG

1 Little Rainbow (V64-6) är tidig favorit i ett stenhårt och mycket sevärt lopp. Han går i och för sig bra hela tiden men nu är motståndet tufft och jag tror inte att han lever upp till favoritskapet.

MARTIN BERG

DAGENS SÄKRA

Stoloppet som inleder V64 står mellan två hästar. Visst har Ecupos Bitte varit bra men det har 4 Jodas Julia också varit. Hästen är snabb ut och har spår invändigt om den värste konkurrenten. Att ta ner en så bra häst som Jodas Julia när hon får sitta i ledningen är inte särskilt lätt.

DAGENS DRAG

4 Fiona Southwind (V64-5) blev påkörd senast och fick aldrig chansen. Håller en riktigt fin form och från ett bra startspår ska hon få ett fint lopp. Då blir det en skön revansch direkt tack vare att ett upplopp som vilar i glittrande sol bär fram henne till knapp, men säker, spurtvinst.

DAGENS AVSLAG

Underligt att 1 Little Rainbow (V64-6) är så stor favorit. Eller ens favorit alls. Det kan bero på det fina startspåret, men det är faktiskt inget plus då det kan göra hästen för het. Dessutom möter han riktigt bra hästar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.