”Detroit vinner i natt”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ojdå. Jag har gnällt över sommartorka tidigare. Men nu är det värre än nånsin – bara fyra spelobjekt?... Det finns ingen match som är i närheten av att kallas säker?... Mest troliga? Utsikten hemma mot Ahlafors till runt 1,45. Men spelas? Knappast.

DAGENS DRAG

Detroit har vinnarkultur, rutin, och klasspelare. Jag tror svensklaget vinner den sjunde och helt avgörande Stanley Cup-matchen. Oddsen för ettan ligger runt 1,90. Men jag lockas mer av ett litet spel på att de ska vinna med två eller fler mål mot Pittsburgh till höga 2,75 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

Bolagen har gjort Umedalen till favorit i derbyt mot Mariehem. Jag tycker det är en bräcklig 1,95-favorit med tanke på Mariehems trygga försvarsspel. Jag tror ”gästerna” plockar minst en poäng.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Bergh på Bergsåker = dagens klara. 7 Service Secret i V65-2 har visat klar talang och när Bergh sänder resolut framåt brukar de övriga släppa fram honom. Senast rundade han fältet men såg lite flegmatisk ut till slut på klasshästens vis och i V65-2 tror jag på ett liknande scenario.

DAGENS DRAG

1?640 meter autostart låter som ljuv musik för 4 Paris i V65-3. Den senaste tiden har det bara varit 2?140 meter för henne men trots det har hon avslutat riktigt bra. Hon vinner inte ofta men i sanningens namn, det gör ingen annan i det här loppet heller och därför tror jag på bra chans för henne.

DAGENS AVSLAG

11 Robinson Starlight i V65-6 har svikit i ett flertal lopp nu och jag betalar inte för honom när det handlar om voltstart och tillägg på kort distans. Visserligen är motståndet halvljumt men han har agerat iskallt på slutet.

MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Utbudet i?kväll är nog ­rekordtunt, endast fyra matcher?... Men den klaraste av dem är i alla fall Utsikten som visar ruskig form. De har fyra raka segrar och 9–0 i målskillnad på de senaste matcherna, så Ahlafors får det nog grymt svårt här. 1,35 har Svenska Spel och det får duga.

DAGENS DRAG

Stanley Cup avgörs i natt och jag tror att Detroit behåller bucklan. Hemmaplan har visat sig grymt avgörande i den här matchserien, både Detroit och Pittsburgh har vunnit sina tre hemmamatcher. Därför tror jag att Detroit vinner avgörande matchen. Svenska Spels 1,90 känns okej.

DAGENS AVSLAG

Annelund hemma mot Gauthiod till 1,95 känns tunt. Annelund har inte imponerat på slutet och förlorade senast på hemmaplan. Gauthiod däremot har hittat en ruskig formtopp med tre raka segrar. Jag tror de kan skrälla igen.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.