”Barca är en given favorit”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

Foto: ap

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

En usel speldag för mig i går; men vilken under­hållning vi fick. Real Madrid–Getafe och Liverpool–Arse­nal hade väl det mesta?! Barcelona är en given favorit i repris i den här rutan. Sevilla har några tunga avbräck och får det tufft på Nou Camp. Odds: 1,40.

DAGENS DRAG

Väsby har tappat sina fyra bästa spelare till AIK inför den här säsongen. Det märks. Laget är mycket uddlöst och nu är dessutom vasse Hezha Agai avstängd. Nykomlingen Trollhättan har gjort det bra hittills, men haft en hel del otur. Nu kommer första segern i superettan till fina 2,35.

DAGENS AVSLAG

Jag såg ligamötet mellan Heerenveen och jumbon Volendam i serien. Heerenveen vann turligt med 1–0 på hemmaplan. Nu väntar ett Volendam igen – men på bortaplan i cupen. Jag tror Viktor Elm och komapani får problem.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Red Chili Leaf (V64-1) är dunderdraget. Jag spikar Mikael Selins travare utan att blinka. Senast över­tygade han stort vid överlägsen spetsseger. Han bara ångade undan och såg smått oslagbar ut. Gången före fick han stryk av jättelöftet Staro Capricorn i de sista stegen. Nu vinner han.

DAGENS DRAG

Gott om roliga rysare på V64. I V64-2 är det varning för både 10 Islay Broline och 13 Alandias Lime. Båda är i toppform. Lovande 8 Onedin Zet ska passas noga i V64-3, han blir bortglömd. 8 Jerry Eme i V64-4 har aldrig varit bättre och kan överraska medan 6 Vking S.S. är intressant i V64-6.

DAGENS AVSLAG

7 Popover Hanover (V64-3) är klar favorit men här meddelar tränaren och kusken Fredrik B Larsson att hästen inte är på topp och ska köras snällt. Det låter som en tveksam favorit i mina öron.

✓ ANDERS LIMPAR

DAGENS SÄKRA

FC Köpenhamn–Midt­jylland 1, odds 1,45FC Köpenhamn leder ligan på målskillnad före Bröndby. Midtjylland ligger fyra och är ett bra lag men har inget att spela för. Köpenhamn vinner till 1,45.

DAGENS DRAG

Häcken–Trelleborg 2, odds 2,90. Trelleborg är obesegrat och visade senast att man kan rubba storlag som Malmö. Som alla lag Tom Prahl tränar är Trelleborg väldigt organiserat och man kan vinna den här matchen.

DAGENS AVSLAG

Elfsborg–Malmö. Två lag som ångar på och har bra form. En väldigt svår match att tippa.