Jackpot då kan vi hoppas på favoritfall

SPEL

Micke Nybrink: Jag vill se en en jätteskräll i V75-5

Jackpot på V75 och flera tveksamma favoriter, synd att klaga. Veckans största, Gidde Palema, var halvdan senast och har ännu inte bevisat sin storhet i comebacken.

Klart faran finns att han inte blir synad nu heller, men han kan också visa sig vara en ny Crown Sea

?

Det är risk för, förlåt, hopp om favoritfall även i V75-1. Beryll W.G. är i och för sig en jättebra travare men från bakspår med en glad 67-årig amatör i sulkyn är det nästan tvång att gardera?

Tycker heller inte att Beryll var strålande i comebacken, och rygg på Kvanne R.R. i starten är inget man drömmer om.

Nej, min vinnare är Batistota Bob. Han brisade runt motståndet senast och vann på 14,5 på en seg bana. Nu tävlar han hemma, körs till ledning och Svanstedt låter nöjd.

 I V75-2 undrar jag om favoriten Exi Svärd kan stå emot Cristall Cashflow och Kontio sista 500. Tillåt mig tvivla. Cristall debuterade i ny regi senast och var ruskigt bra. Fick i och för sig en fin resa men vann med åtta längder på en bra tid.

Gidde Palema är inget extra

Gidde Palema i guld nämnde jag. Senast såg han urläcker ut före loppet men var inget extra när det blev allvar.

Hans insatser i starterna före har inte sagt så mycket. Först slog han Torpman Vibb i ett billigt snabblopp och näst senast fick han göra som han ville i en usel gulddivision. Gidde har mer att bevisa innan jag rättar in mig i hyllningsledet.

Musigny Degato är klassig och inte helt lätt att vifta bort i V75-5. Men han har trots allt femtespår, är grön och även lite lurigt lat i loppen. Så jag garderar.

Här vill jag ha en jätteskräll och när jag blundar ser jag hur Gold Star snabbstartar från tillägg, hittar tredje ytter och sänker allt som frisk fyraprocentare. Gold Star är en bra häst och äntligen på gång.

Sista avdelningen ser ut att bli full gas i. Jag tror på Simb Moonzoom. I de tre senaste loppen har han lekt sig till seger. Näst senast blixtrade han förbi i 1.11-fart sista 700 och senast försvann han i spets. Chansspik.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])