Kvinna vann 208 miljoner – hade ingen aning

Kvinnan satsade 22 kronor och vann 208 miljoner kronor.

I går kväll lyckades Svenska spel få tag på lottomiljonären – en kvinna i 60-årsåldern – som inte hade en aning om storvinsten.

– Jag bara skakar, sa hon i det första samtalet med spelbolaget.

Den stående raden, med en insats på 22 kronor, gav till slut resultat.

I går kväll hittade Svenska spel den kvinna i 60-årsåldern som slagit till med en av de största lottovinsterna någonsin.

– Första tre gångerna så tryckte hon bort mitt samtal men så senare under torsdagskvällen svarade en något frågande kvinna till slut, säger Pierre Jonsson på Svenska spel i ett pressmeddelande.

Enligt Svenska spel visste kvinnan från Partille inte om att hon hade vunnit.

– När jag gratulerade till 208 358 976 kronor blev det helt knäpptyst i luren och efter ett tag hördes ett svagt ”herregud”, säger Pierre Jonsson.

I pressmeddelandet beskriver spelbolaget kvinnans ord:

– Jag bara skakar, vilken tur att jag inte såg dragningen. Då vet jag inte hur det hade slutat, sa hon med chock i rösten.

Kvinnan uppger att hon tidigare vunnit 2 000 kronor som mest.

– Jag är så glad men också chockad, jag tror inte jag kan resa på mig, sa kvinnan under samtalet.

Pierre Jonsson, som är vinnarambassadör, berättar att han gick försiktigt fram under samtalet och att de rättade vinstlotten tillsammans.

– Man får lägga korten försiktigt, det går ju inte att fatta egentligen. Hon blev helt knockad och sa att hon knappt kunde andas, säger Jonsson.

Han uppger att spelbolaget kommer att stå i tät förbindelse med kvinnan den närmsta tiden.

– Vi erbjuder både ekonomisk och juridisk rådgivning och om vinnaren senare vill att vi har en fortsatt dialog så har vi det, säger

I nuläget kommer kvinnans identitet att hållas anonym, uppger Svenska spel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN