Vann 110 miljoner: ”Ska hjälpa andra”

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

Intervju med pappan i Skånefamiljen som tog hem Drömvinsten på Lotto och Joker

Skånefamiljen vann tidernas tredje största spelvinst i Sverige – 110 miljoner kronor.

Nu har de bestämt sig vad de ska göra för miljonerna.

– Det känns självklart att dela med sig till de som behöver nu när man vunnit så mycket pengar, säger pappan i vinnarfamiljen.

Det blev en lång väntan på att 110-miljonersvinnaren skulle höra av sig.

Det tog ungefär tre veckor efter att Drömvinsten drogs, 27 december i fjol, till det att vinnarna hörde av sig.

”Högst på önskelistan”

Nu har Sportbladet Spel fått svar på en del frågor av pappan i vinnarfamiljen från Skåne via frågor till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

– Att skaffa ett nytt kök och en soffa står högst upp på önskelistan. Men sedan känns det självklart för oss att dela med sig till de som behöver nu när man vunnit så mycket pengar, säger pappan i vinnarfamiljen som vill vara helt anonyma.

”Ingen tanke”

Anledningen till att det tog så lång tid innan familjen gav sig till känna var att de var utomlands på jul och nyårssemester under tiden som dragningen ägde rum. De hade helt enkelt inte någon som helst aning om att de blivit mångmiljonärer.

Först när de kom hem till Sverige någon gång i början av denna vecka gick de upp för dem att det måste varit de som hade 110-miljonerslotten, genom att titta igenom gamla tidningar. Den guldkantade spelkupongen låg i säkert förvar hemma i familjens kök under semestern.

– När dragningen var 27 december hade vi ingen som helst tanke på att den ägde rum. Vi njöt just då bara av vår semester. Vi hade inte varit borta så många dagar, säger pappan.

Hur satte ni ihop vinnarraden?

– Vi i familjen gjorde den ihop. Men den är inte baserad på någonting speciellt.

Spelat regelbundet

Nu när ni vunnit så mycket pengar. Är det inte läge att sluta spela på topp?

– Nej. Vi har inga planer på att sluta spela Lotto. Vi har spelat regelbundet på Lotto, Joker, Keno och Triss, men aldrig vunnit någonting stort, utan bara lite småvinster här och där. Vi har även spelat lite på sportspel.

Den 27 december 2008 är i alla fall någonting som familjen i Skåne inte kommer glömma i första taget. Det gav dem 110 miljoner kronor.