”Djurgården kan ta en poäng i kväll”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Helgen var riktigt mörk spelmässigt. Michael Rösch (2,20) och Sporting Gijon (2,45) var endast två små tomtebloss. Utbudet i kväll är tamt. Säkraste spelet? Högst troligt AIK som möter Umeå hemma i superligan. Odds: 1,20.

DAGENS DRAG

Svenska Spel blir allt snabbare på att sänka oddsen som sticker ut. Nu är Västerås redan sänkt från 4,00 i odds till 3,65. Jag tycker fortfarande det finns lite spelvärde i ettan hemma mot Falun. Gästerna har inte alls imponerat på slutet. Modo kan testas till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Utöver 1,50-favoriten Falun hittar jag få vettiga avslag. Men jag hoppar i alla fall över spel på Linköping. Djurgårdens högre motivation talar för att laget kan ta minst en poäng. Därmed lirar jag inte tvåan till 1,85.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Hoity Toity Face (V65-6) borde vinna. Hon har varit jättebra på slutet och missar inte ledningen från sitt perfekta läge. Sen förlorar hon knappast. Ska man hitta en sund vinnare till i Halmstad får det bli 4 Mr Swingking (V65-3) som varit vass i två starter på slutet och körs av skicklig lärling.

DAGENS DRAG

Jag har ett långskott på dubbeln i 5 Blackberry Valley (DD-1). Hästen var klart bra i somras över lång distans då han bland annat vann ett V64-lopp i Åmål. Nu är formen på väg uppåt igen, senast såg han småpigg ut bakom hästar och fick inte riktigt chansen. Höga odds med honom – kul spel.

DAGENS AVSLAG

1 Atomic Tooma (V65-5) tror jag inte så mycket på. Han är favorit och risken/chansen att han blir över i starten från innerspår bakom bilen måste sägas vara stor/god. Honom plockar jag bort helt.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Alltid lite läskigt att spela ledarhästen på en open stretch-bana. Det är å andra sidan svårt att se hur någon ska lyckas fånga 3 Hoity Toity Face i V65-6. Den tidigare veka märren har genomgått en metamorfos och ser numera ut att kunna springa hur fort som helst – hur länge som helst.

DAGENS DRAG

En häst värd att bevaka på lunchtravet är 11 Jagare i V4-4. Den nyblivne fyraåringen är bra för klassen och klarar distansen. Från dåligt läge kan han bli bortglömd. 6 Manhattan Sassy i V65-5 är ny hos Dan Widegren. De kommer att fira framgångar ihop – med början redan i kväll?

DAGENS AVSLAG

På det tidiga spelet är 4 Wilma Briljant favorit i V65-1. Hon kan vinna men är fruktansvärt ojämn och som favorit ska hon ALLTID garderas, oavsett vad hon möter.