”Hammarbys tvåa svajar i kväll”

Publicerad:
Uppdaterad:

Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

AIK har ännu inte klivit av som förlorare på Råsunda under säsongen. Möter ett hårt arbetande Ljungskile med toppar längst fram och längst bak. AIK ska ändå vara det bättre laget och bränner inte möjligheten att plocka in tre poäng på Kalmar i toppen. 1,36 finns att hämta på AIK på nätet.

DAGENS DRAG

Gais har utvecklats till ett stabilt allsvenskt lag och Sundsvall får svårt att hämta hem några poäng från Ullevi till Norrland. Stefan Ålanders skada är ett klart avbräck för Giffarna. Två övertidsmål bakom 1–1 ­senast. Pröva Gais till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Bajen prövar ny anfallsduo när Paulinho är uthyrd och Davies är avstängd/åkt till USA:s OS-trupp. Paulse och Guterstam är duktiga ersättare, men Bajens svit har levt på lånad tid i några matcher. Bortatvåan mot Örebro svajar.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

6 Foreign Frenzy (V65-6) väljer jag att lämna ensam på kupongen. Hästen har ett utsökt läge med springspår och kan öppna fort. Dessutom är kusken, Örjan Kihlström, en jäkel på att pricka plankan i starten. Motståndet är heller inget att tala om och det mesta talar för tidig ledning och lätt vinst.

DAGENS DRAG

7 Solid Lady Spin (V65-1) är jag inne på. Hon har ­ingen vidare rad men alla som har koll vet att den här damen kan massor och tål tuffa lopp. Pass upp! 2 Persos Gillis (V65-5) över­tygade när han svepte runt senast och vann överlägset. Nu är det värre emot – men oddset blir högre.

DAGENS AVSLAG

1 Tuscon Yankee (V65-1) blir favorit från ett bra läge och över passande kort distans. Men det köper jag inte. Hon är vek i slutstriderna och har inte vunnit på flera år. Henne jobbar vi bort.

✓ KRISTOFFER BERGSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Målsnåla Åtvidaberg är bättre än Sirius. I förra veckan blev det 1–1, men det var en rejäl missräkning för tätjagande ÅFF. På hemmaplan blir det ­revansch, 1–0 är ett mycket troligt resultat.

DAGENS DRAG

För en vecka sedan skulle Mattias Gravem ensam ha spelat jämnt mot hela Landskronas startelva. 5–0 blev det till Qviding då. Göteborgsgänget kan mycket gärna vinna igen, oddset 3,30 lockar.

DAGENS AVSLAG

Det spelar ingen roll vilket lag Ljungskile möter. Är de halvbra förlorar de stort mot Sundsvall, är de på skrällhumör dyngar de hem 1–0 mot regerande mästarna. Att en AIK-seger ger 1,35 är inte ett odds, det är ett skämt.

Publicerad: