22 kronor blev 208 miljoner

Svenska Spel har ännu inte fått tag i 208-miljonersvinnaren i Partille.

Spelbolaget har ändå lokaliserat att det handlar om en kvinna som hade spelat för 22 kronor.

– Vi har god koll på vem personen är och söker fortfarande vinnaren. Det ska bli spännande att se om det är en eller flera som ska dela på vinsten, säger vinnarambassadören Pierre Jonsson.

Ett lottospel inlämnat i Partille lyckades pricka in sju rätt på lotto och två rätt på joker och vann därmed ”drömvinsten” under onsdagskvällen.

Den totala vinsten blev 208.358.976 kronor.

Vinnaren är en kvinna som har lämnat in sina två lottorader med joker via en löpande prenumeration för 22 kronor per dragning.

Vinstraden är alltså en så kallad stående rad.

– Tänk dig själv att spela för 22 kronor och vinna 208 miljoner kronor. Vi återkommer när vi har fått mer information, säger Pierre Jonsson.

– Det är riktigt kul när det smäller så här. Det är det som är grejen med drömvinsten, att det kan handla om sådana här belopp.

Tar tid innan vinnare förstår

208 miljoner kronor är den tredje största lottovinsten genom tiderna.

– Det kan ju bli en enorm chock om man inte har rättat ännu, och inte vet vad som hänt. Då kan det komma som en blixt från klar himmel, sa Pierre Jonsson till Sportbladet under onsdagskvällen.

– Ju mer pengar som folk vinner desto svårare är det att landa. Det brukar ta en stund innan folk landar och förstår vad som hänt.

Den 20 april 2013 noterades rekordutdelningen för drömvinsten på 237.697.528 kronor.

Vinnaren då var en man i 50-årsåldern i Norrköping som svarade på frågor från Sportbladet.

Vann storkovan – blev luspanka
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.