Efter floppen: Nu åker Leksand ur

SPEL

Tippas tappa SHL-platsen till Malmö enligt spelbolag

1 av 2 | Foto: Det var deppigt i Leksand i söndags efter hemmaförlusten mot Malmö. Nu pekar ett spelbolags odds på att Leksand trillar ur högsta serien.

Trots ledning med två mål föll Leksand ihop hemma mot Malmö i direktkvalet till SHL.

Nu pekar oddsen på att Dalalaget spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

– En seger i nästa möte är ett måste annars kommer uppförsbacken bli för lång, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Leksand hade vilat i över en vecka inför direktkvalet till SHL i går.

Det märktes dock inte alls. Hemmalaget rivstartade i Tegera Arena och tog ledningen med 1–0 mot Malmö redan efter 2.15 genom Tomi Sallinen.

I inledningen av den andra perioden ökade backen Linus Hultström på till 2–0 i spel fem mot tre. Då såg Leksand ut att gå mot en komfortabel seger i match ett.

Så blev det inte riktigt.

”Kommer påverka laget”

Malmö kom ikapp och när fem sekunder återstod av den andra perioden kunde Eric Himelfarb, ratad av just Leksand under säsongen, kvittera till 2–2.

När sedan Leksand ännu en gång tog ledningen, 3–2 genom Mattias Guter efter bara 1.23 av den tredje perioden, trodde nog de flesta av de dryga 6 000 på läktarna att Leksand skulle ta hem matchen. Malmö ville annat och vände och vann med 4–3 efter segermål av Mattias Persson.

På onsdag vänder matchserien för möte i Malmö och nu pekar oddsen på att Malmö kommer spela i SHL kommande säsong, även om deras favoritskap är mycket knappt. 1,85 talar för Malmö och 1,90 för Leksand i SHL kommande säsong.

– Spelarna i Leksand fick sig en rejäl tankeställare och den här inledningen kommer att påverka laget mentalt. En seger i nästa möte är ett måste annars kommer uppförsbacken bli för lång, säger spelexperten Henrik Holm.

”Vinner enkelt”

I de två övriga direktkvalen till SHL blir det också jämt, ja, i alla fall i ett av dem – det ”allsvenska” mötet mellan Rögle och Västerås. Där är Västerås knappa favoriter att knipa en SHL-plats.

Mindre spännande lär det bli mellan Modo–Vita Hästen om man ska tro oddssättarnas profetior.

Att Modo spelar i SHL till hösten ger knappt pengarna tillbaka, 1,03. Att Vita Hästen skulle stå för ytterligare en skräll betalar tillbaka 12,50.

– Det skiljer ett antal miljoner i spelarbudget och det kommer att visa sig på banan. Modo vinner den här matchserien enkelt, säger Henrik Holm.

ARTIKELN HANDLAR OM