”Frölunda vinner SHL – och tar SM-guldet”

SPEL

Bryter Skellefteås dominans – enligt spelbolagens odds

Foto: Pontus Orre

Tidigt uttåg ur slutspelet i fjol.

Ett ungt Frölunda är ändå favoriter att vinna SHL.

Djurgården är tillbaka i högsta ligan, men kommer sist om man ska tro oddsen.

– Roger Rönnberg fortsätter sätta sin prägel på Frölunda, säger Urban Aheinen, oddssättare på NordicBet.

Lagen har precis gått på is och de är stor spelaromsättning i de flesta trupper, och alla är inte spikade. SHL är ändå hetare än någonsin, trots att flera fantastiska spelare lämnat ligan. Drygt en månad kvar till premiärmatchen utses ett ungt Frölunda till favoriter hos spelbolagen. Ett spel på Frölunda som svenska mästare ger 4,50 gånger insatsen tillbaka hos NordicBet.

"Klar favorit att sluta jumbo"

Djurgården är tillbaka i högsta ligan, men laget går en tung säsong till mötes om man ska tro oddsen. Djurgården är klar favorit att sluta jumbo. Ett spel på att Djurgården kommer sist i SHL ger 2,25 gånger pengarna.

– Laget är klar favorit att sluta jumbo och gå till ett ovisst kval för en fortsatt plats i SHL nästa sägong, säger Urban Aheinen på NordicBet.

Närmsta utmanare till Frölunda om guldet är fjolårets överraskning Växjö Lakers som ger 4,75 gånger pengarna, precis som fjolårets dominant Skellefteå, som har tappat många tunga namn, men ändå tippas utmana om guldet.

"Final mellan Frölunda och Skellefteå"

Enligt oddsen är det fjolårets finalist Färjestad (7,00) som skuggar närmast bakom nämnda trion, och Linköping (12,00) som var nära att missa slutspel i fjol men som spås gå bättre redan från start i år. Växjö Lakers som pressade Färjestad i semifinalen i fjol, väntas ta ytterligare ett steg till den här säsongen.

– Jag är övertygad om att laget tar ett steg till i år, kommenterar Urban Aheinen.

Vilka möts i finalen?

– Frölunda - Växjö Lakers möts i finalen i vår.