”United i guldstrid – efter jättefiaskot”

SPEL

Spelbolagen tror på ”Van Gaal”-effekt i Premier League: ”Ska kunna utmana om ligatiteln”

Foto: Tränarveteranen Louis Van Gaal sitter på Manchester Uniteds tränarbänk den kommande säsongen.

En historiskt usel sjundeplats förra året.

Ändå är Manchester United större guldfavoriter än både Arsenal och Liverpool inför Premier League-starten.

Anledningen? Louis Van Gaal.

– Det är sällan man ser på en manager som en klubbs starkaste nyförvärv, säger Erik Wännström på Nordicbet.

På lördag smäller det.

Premier League, världens möjligtvis bästa och definitivt mest populära fotbollsliga, drar igång för säsongen och som vanligt spås toppen bli ett rent getingbo.

Enligt spelbolagen är den förmodade toppduon inget att höja på ögonbrynen åt.

Chelsea, som förstärkt med superstjärnor som Cesc Fabregas och Diego Costa i sommar, är knappa guldfavoriter före regerande mästarna Manchester City. Chelsea ger 2,90 gånger pengarna medan Manchester City ger 3,50 hos Nordicbet.

”Kan inte rå på londonklubben”

– Chelsea har värvat smart under sommarmånaderna och plockat in spelare som höjer Mourinhos redan starka lagbygge ännu ett snäpp. Med spelare som Hazard, Diego Costa, Fabregas, Courtois och Oscar så finns en spetskunskap i absolut världsklass och med Mourinho som mastermind så tror vi inte att det finns något lag i England som kan rå på londonklubben säsongen 14/15, säger bolagets Erik Wännström.

Sen blir oddsen plötsligt mer intressanta.

Arsenal, som krossade City med 3–0 i söndagens Community Shield, är tippade att komma fyra till 6,50 gånger insatsen. Liverpool, som hade titeln som i en liten ask förra säsongen innan man föll ihop på slutet, tros bli femma till hela 11 gånger pengarna.

”Ska kunna utmana om titeln”

I stället är det Manchester United, fjolårets sjua efter fiaskosäsongen under David Moyes, som antas bli den främste utmanaren till toppduon till oddset 5,10.

Och anledningen är ganska enkel.

– Louis Van Gaal. Det är sällan man ser på en manager som en klubbs starkaste nyförvärv men i fallet Man United så känns det väldigt mycket som att så är fallet. Lagbygget United har alla möjligheter att återgå till sitt normala jag under ledning av Van Gaal och lyckas nu klubben få in en eller två toppspelare innan transferfönstret stänger så ska man nog kunna vara med och utmana om ligatiteln, säger Erik Wännström.