Blåvitt vinner – MFF tar guldet

IFK Göteborg klara oddsfavoriter i kvällens gigantmöte – men kan glömma titeln

Malmö kan glömma seger mot IFK Göteborg i kväll.

Trösten till alla MFF-fans: Enligt oddsen försvarar de SM-titeln i höst.

– Malmö har förutsättningarna för att göra det, säger Jonas Nilsson på spelbolaget Unibet.

I kväll spelar två av Allsvenskans mest intressanta lag mot varandra. Göteborg tar emot Malmö på hemmaplan och enligt matchoddsen blir det seger för ”Blåvitt”.

Enligt Unibet blir det en tajt och jämn match.

– Oddsen pekar på en målsnål historia och vi har favorit på under 2.5 mål i matchen. Tittar man på resultatoddsen så är 1-1 det mest troliga till 6,50 gånger pengarna. Regerande mästarna fick jobba för segern i premiären mot nykomlingen Falkenberg men när de väl fick hål på Henrik Larssons gäng gick det lättare, säger Unibets Jonas Nilsson.

"Liten fördel Blåvitt"

Han fortsätter:

– IFK Göteborg inledde med seger borta mot AIK och såg riktigt bra ut. På förhand ser 1-1 ut som ett fullt rimligt resultat med liten fördel för Blåvitt med tanke på hemmaplan och hur det såg ut i premiären.

Vilka är de troligaste målskyttarna i kväll?

– Det finns många potentiella målskyttar i båda lagen, Robin Söder, Malick Mané och Lasse Vibe är troliga målskyttar för hemmalaget, Markus Rosenberg och Magnus Eriksson för gästerna. Robin Söder gör IFK:s mål och Markus Rosenberg MFF:s.

”Fortfarande tidigt...”

Ser man till Unibets guldodds så får Göteborg erkänna sig besegrade.

Malmö FF är klar guldfavorit, före AIK och sedan återfinns Göteborg på en tredjeplats, och kan spelas till 6,50, att ta hem SM-titeln.

– I Allsvenskan har det visat sig väldigt svårt att försvara titeln, med det sagt har MFF förutsättningarna för att göra det i år, trots visst manfall på ledar- och spelarsidan. Men även IFK Göteborg finns med i de diskussionerna, så även AIK och Elfsborg. Det är fortfarande tidigt in på säsongen och mycket kan hända, säger Nilsson.

Här nedan hittar du guldoddsen i Allsvenskan

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.