Spel

”Boden är för bra för division 2”

SPEL

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har ytterligare en mycket tam speldag framför oss med lite av spelintresse. Tyvärr. Bodens BK åkte överraskande ur norrettan i fjol när siktet var inställt på Superettan. Är för bra för division 2 och bör på ren klass slå nykomlingen Alvik, trots bortaplan. Odds: 1,40.

DAGENS DRAG

Hittar inget spelvärt drag. Överspelet (2,5 mål) mellan Alvik och Boden känns mycket sunt till runt 1,60. I den brasilianska cupen kan serieettan Internacional RS vara värt en liten peng trots 3–1-ledning från hemmamötet. Jumbon Coritiba PR måste öppna upp sig. Odds: 2,70.

DAGENS AVSLAG

Att spela ned ett bottenlag i norrlandstvåan till 1,15 lyser rött sken lång väg. Umedalen är inte precis Barcelona och laget har tagit en seger i år. En mycket bräcklig favorit. Infjärden kan kriga till sig poäng. Pass.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Cuba Libre (V64-4) är den bästa spiken när V64 besöker Halmstad i kväll. Preben Kjaersgaard har en högkapabel och startsnabb häst som han lånat ut till startspecialisten Thomas Uhrberg. Det innebär att Uhrberg gasar till ledningen och sen är loppet över. Singelstrecket är givet.

DAGENS DRAG

6 Brian Key (V64-1) är en hedershäst som mycket väl kan skrälla. 1 Louisville Ås (V64-3) har drömläge och får som sämst rygg på ledaren. Formen är kanon och det är open stretch. 2 Asterope (V64-5) kan vara skrällen på dubbeln. Hon var strålande näst senast.

DAGENS AVSLAG

12 Vinnallt Herkule (V64-6) är en bra häst som är tidig favorit. Han är bäst i ledningen, verkar det som, och från spår tolv bakom bilen blir det kämpigt att nå dit. Jag chansar bort honom.

MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Boden ska inte ha några som helst problem med att slå Alvik. Alvik är riktigt svagt och fick senast stryk med 5–1 mot Friska Viljor, som är sämre än Boden. Alvik saknar också sin skyttekung, Kallerhult. Boden vinner till 1,30 på Svenska Spel.

DAGENS DRAG

I Wales Open i golf har Svenska Spel en head mellan Ross Fischer och J M Singh. Jag tror att Fischer har bra chans att vinna hela tävlingen. Han är på väg in i yppersta toppskiktet. Fischer står i 1,83 och det tycker jag känns riktigt bra.

DAGENS AVSLAG

Motala hemma mot Sylvia är för stora favoriter. Övervärdera inte Motalas 1–0-seger mot Frölunda. Motala till 2,10 och de är streckade till 50 procent på Europatipset. Jag spikar hellre Sylvia till cirka 20 procent.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel