Pang! Det blir bara jag kvar

SPEL

37 miljoner kan man vinna. De säger så i alla fall.

I så fall måste man bli ensam på sju rätt.

Och vad fan, det är man ju stup i kvarten?

Jag tror på hög utdelning i alla fall, det ser svårt ut i Boden.

Drygt 18 miljoner extra ligger i potten när det är jackpott på Sveriges nordligaste bana, Bodentravet. Att banan ligger så långt norrut har ingen som helst betydelse, förutom att tävlingarna är av viss lokalkaraktär och därmed också svårtippade för de flesta.

Inte för mig, jag har pluggat hela veckan och pratat med mina norrbottniska spelarkontakter – jag är med i matchen.

Först var jag sugen på att spika Khabibulin i V75-1. Hästen har varit mycket bra sedan han kom till duktige Per Linderoth och näst senast gick han strålande på V64, slagen av en korkad kanon som heter Colombian Necktie.

Men så fick jag se strecklistan. Sex procent på formstarke Pale Breeze, för första gången körd av Erik Adielsson. Lägg av, det måste vara fel. Kollade igen, samma lika. Så jag ”idiotdubblar” (?) med honom, låser på två.

Just Prawns kan tilta

Just Prawns är given förstahäst i V75-2 men jag litar inte blint på henne, hon ska ut på vift, långresa med övernattning och kan tilta.

Jag gillar att spika Robert Bergh. Vet inte varför men antar att jag har ovanligt goda erfarenheter av det, han brukar sätta dit dem när det är läge.

Och det är det med Crown Kemp i V75-3. Hästen har tassat med invändigt i två guldstarter på raken och sett laddad ut, likt en tiger, redo att släppa lös. Nu, från spår tre bakom bilen, bär det av till ledningen och sen bör saken vara biff.

Flamingon spikas

Nästa spik, det går ju himla bra det här, återfinns i V75-4. Flamingo Broline har ni kanske sett i två raka V4-vinster? Båda gångerna har det välbyggda fyraåriga stoet efter Juliano Star (såna gillar jag) vunnit med halva upploppet efter totala uppvisningar. Hon befinner sig, ser det ut som, i alldeles för låg klass, bollar med motståndet och gör det sannolikt igen.

Att hon inte är favorit är svårt att förstå men jag tänker inte ringa Sverker och klaga.

Kalla kallblod

Kallbloden gör upp i V75-5 och när inte Järvsöfaks är med blir det omöjligt. Hoppas att det är så svårt som jag tror, och hoppas att kulan ramlar ner på ett nästan ospelat nummer. Jag har lagt ut en matta.

Rooney Boko, Face the Evil eller Roger Hornline är frågan i V75-6, tre bra hästar och någon av dem borde väl vinna? Jag har dock lusläst strecklistan och pillat med bortglömde Bellini (mycket bra senast, från dödens) som jag vill se i spets. När han smiter undan som fyraprocentare börjar det lukta miljoner. Håll igång, Petter Lundberg!

Ett sista dråpslag

Sista dråpslaget hoppas jag att Lass Dollar (7 %) delar ut i V75-7. Ten and out, bara lilla jag kvar. Senast var han tydligen hur bra som helst, har jag fått berättat för mig.

Så där ja, så enkelt det kan vara att vinna 37 miljoner.

Micke Nybrink