”Maradona favorit till Blackburn-jobbet”

SPEL

Spelbolagen tror att argentinaren får manager-posten

Diego Maradona tar över Blackburn?

Nu tyder allt på att det rör sig om mer än bara ett galet rykte. Den argentinske superstjärnan är spelbolagens favorit till att ta över efter Sam Allardyce på posten.

– Både vi och spelarna tror att legendaren är redo för att ta sig an rollen, säger Henrik Lengstedt, marknadschef på NordicBet.

När Sam Allardyce dramatiskt fick lämna sin post i måndags började en hel del rykten att florera på nätet och bland tidningarna om hans efterträdare. Sam tillträdde i december 2008 och guidade Blackburn bort från nedflyttningshotet, och förra säsongen kom de på en respektabel 10:e plats och till semifinal i FA-cupen.

Spektakulära namn

– Ledningen var tydligen inte nöjd med hur utvecklingen den här säsongen har gått, och gjorde en drastisk åtgärd genom att sparka Sam, säger Henrik Lengstedt.

Nu pågår jakten på en ersättare, och en hel del spektakulära namn återfinns på listan. Det har tidigare spekulerats i att Blackburns indiska ägare VH Group ser Diego Maradona som ett lämpligt namn, och nu pekar allt på att det är mer än bara ett galet rykte.

Störste favoriten

Argentinaren är faktiskt oddsfavorit till att bli mannen som får jobbet, till 3,50 gånger pengarna.

– Vi håller Maradona som en av favoriterna. Det kan tyckas konstigt, men vi och spelarna tror att legendaren är redo för att ta sig an rollen som tränare för ett lag i Premier League, säger Henrik Lengstedt.