Ronaldo lämnar Madrid – så stora är chanserna

SPEL

"Ingen har råd med honom"

Enligt spansk press har Cristiano tröttnat på Real Madrid efter det svala mottagandet i Spanien och bråk med lagkamrater.

Men enligt oddsen är det så gott som säkert att portugisen stannar i klubben även över nästa säsong.

– Ingen har råd att köpa honom, säger Andreas Slätt, pr-chef på Unibet.

Sportbladet rapporterade under onsdagen om spanska uppgifter som säger att Cristiano Ronaldo tröttnat på tillvaron i Real Madrid, lagkamraterna, publiken och att han är på väg bort från klubben.

Men enligt spelbolagens experter finns det i dagsläget ingenting som tyder på att portugisen lämnar klubben inom den närmaste framtiden, varken i vinter eller under transferfönstret nästa sommar.

Dyrast i världen

Och skälet är enkelt: pengar. Ronaldo, 25, blev världens dyraste värvning när han köptes till Real Madrid för nästan en miljard kronor förra sommaren från Manchester United och lär kosta minst lika mycket att lösa ut från kontraktet.

– Det finns ingen i Europa som har råd med honom förutom Manchester City kanske. Det är knappt en bytesaffär skulle vara möjlig eftersom hans löneanspråk förmodligen är astronomiska. Möjligtvis skulle City kunna mäkta med dom, men vi bedömer det som högst osannolikt att han lämnar klubben efter så kort tid, säger Andreas Slätt, pr-chef på Unibet.